Hoe werkt automatische remediëring in diddit?

De automatische remediëring kan je in diddit inzetten na een digitale evaluatie of bij een ingevuld portfolio van een leerling. 

 

Kies bij een digitale evaluatie of een ingevuld portfolio de knop ‘Remediëren’ om de remediëringsvoorstellen te bekijken voor de leerlingen die onder de norm scoren. Blijken leerlingen minder dan de norm te scoren, dan biedt diddit een remediëringstraject aan. Op basis van de fout beantwoorde vragen in een evaluatie of  jouw versie van het portfolio detecteert diddit of de leerling op bepaalde onderdelen nog extra zou kunnen oefenen en zal diddit een of meer oefenreeksen klaarzetten. Je bepaalt zelf of leerlingen die extra oefeningen ook echt als opdracht in diddit toegestuurd krijgen. 

 

Selecteer in het overzicht wie van je leerlingen gebaat is met een remediëringsopdracht. Klik daarna op het oogje. Zo kan je zien welke oefenreeksen zijn geselecteerd. Vink aan welke oefenreeksen je wil accepteren en wil toevoegen aan de remediëringsopdracht voor deze leerling. Via ‘Kies bijkomende oefenreeksen’ kan je nog extra oefenreeksen toevoegen. Nu kun je de remediëringsopdrachten voor alle geselecteerde leerlingen inplannen. Geef de einddatum van de remediëringsopdracht in en klik vervolgens op ‘Plan de opdracht’. 

 

De leerlingen ontvangen nu een melding in hun diddit-account dat ze een opdracht hebben ontvangen en kunnen beginnen oefenen.