Hoe deel ik bijlagen, aantekeningen en notitiepagina's vanuit mijn bordboek of e-book in diddit?

Opgelet

Hiervoor moet de leerkracht of docent een groep hebben aangemaakt in My VAN IN of in de Kiosk van zijn of haar bordboek. Ontdek hierover meer in dit artikel.

  • Open de pagina van je bordboek of e-book waarvan je aantekeningen of bijlagen wil delen. Klik links bovenaan op het deelicoon. Nu zie je een overzicht van alle aantekeningen en bijlagen die je kan delen.
  • Wil je alles van deze pagina’s delen, selecteer dan het bovenste deelicoon. Wil je slechts 1 onderdeel delen, dan klik je op het deelicoon bij dit specifieke onderdeel.
  • Nu kun je selecteren met wie je de onderdelen wil delen. Klik daarna op de knop ‘Toepassen’. Een leerkracht of docent kan met de hele klasgroep delen en met individuele leden van zijn of haar groep. Leerlingen kunnen met hun leerkracht delen, en ook met individuele groepsgenoten. Bij de onderdelen die je hebt gedeeld komt nu een groen vinkje te staan.
  • Je ziet steeds bij elk onderdeel een overzicht van personen die je aantekening kunnen zien. Klik op het kruisje bij de naam om ervoor te zorgen dat deze persoon je gedeelde pagina niet meer kan zien.

 

Wil je graag je notitiepagina delen? Open eerst je notitiepagina in je boek en klik dan op het deelicoon. Nu zal een overzicht verschijnen van alle aantekeningen en bijlagen op je notitiepagina die je kan delen met andere personen.

 

Opgelet

Heb je een pagina volledig gedeeld? Als je later nog iets extra toevoegt aan deze pagina, wordt dit niet automatisch gedeeld. Je zal dus zelf dit onderdeel afzonderlijk moeten delen.

Tip

Heb een nieuwe leerling of student in de groep toegevoegd? Alle notities die je met de hele groep hebt gedeeld zijn ineens ook zichtbaar voor hem of haar.