Hoe kan ik de startscreening van IJsbrekers gebruiken in het eerste leerjaar?

Onze startscreening helpt jou om jouw leerlingen op het einde van de derde kleuterklas of bij de start van het eerste leerjaar te screenen op de belangrijkste inhouden van de inspiratiemap. Dat geeft jou een duidelijk beeld van elke leerling bij de start van het schooljaar zodat je meteen doelgericht aan de slag kan.

Hoe is de startscreening opgesteld?

 

De startscreening bestaat uit een individuele mondelinge screening en een klassikale schriftelijke screening. Bij alle doelen staat een concrete toelichting en bij de screening hoort ook een observatielijst waarop je per doel kunt aanduiden waar de leerlingen zich situeren. Bij de leerlingen die uitvielen op deze screening kun je een individuele opvolgscreening houden om beter zicht te krijgen op de zone van de naaste ontwikkeling.

Waar kan ik de startscreening downloaden?

 

Er zijn twee versies (A en B) van de startscreening beschikbaar. Deze vind je terug bij de Downloads op Bingel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de A-versie af te nemen op het einde van de derde kleuterklas en de B-versie bij de start van het nieuwe schooljaar.