Hoe kan ik het beste gebruikmaken van de instructiefilmpjes van Reken Maar!?

De inhoud van de rekenleerstof komt in de instructiefilmpjes van Reken Maar! op een duidelijke en speelse manier aan bod. Leerlingen kunnen via Bingel de instructiefilmpjes ook thuis raadplegen. In deze tip duiden we graag hoe je de instructiefilmpjes verder kan inzetten in jouw klaspraktijk!

Reken Maar! op onze instructiefilmpjes!

 

Met Reken Maar! heb je toegang tot een rijk aanbod van meer dan 350 instructiefilmpjes.

 

Met deze filmpjes help je jouw leerlingen bij het herhalen en opfrissen van verschillende onderwerpen en rekenmoeilijkheden. Zo zorgen ze voor extra leerrendement en dragen ze bij tot motiverend en gepersonaliseerd wiskundeonderwijs!

 

Je kunt de instructiefilmpjes inzetten als pre-teaching, tijdens de les of ze thuis laten gebruiken om huiswerk te maken en lessen te leren. Bovendien kan je de filmpjes eenvoudig klaarzetten als een taak op Bingel.

Waar vinden we de instructiefilmpjes terug?

 

Via het Bingeleiland (voor de leerling)

 

Via het Bingeleiland hebben leerlingen toegang tot de instructiefilmpjes van hun leerjaar. Deze vinden ze heel eenvoudig terug door te klikken op Reken Maar! en door te klikken naar de instructiefilmpjes. Zo kunnen ze de filmpjes zowel thuis als in de klas zelfstandig (her)bekijken.

 

 

Wanneer een leerling (vrij) aan het oefenen is op Bingel en het toch even moeilijk gaat, krijgen ze automatisch het bijhorende instructiefilmpje te zien als feedback bij de oefenreeks. Ook op deze manier helpt Bingel jouw leerlingen terug op weg!

Via het bordboek (voor de leerkracht)

 

De instructiefilmpjes werden meteen aan de juiste les in het bordboek voor jou gekoppeld. Zo ben je tijdens het voorbereiden en het geven van jouw lessen slechts één klik verwijderd van het juiste filmpje. Hiervoor klik je op het blauwe icoon bij de les.

 

 

Bovendien heb je via de zijwerkbalk van het bordboek onmiddelijk toegang tot alle instructiefilmpjes van dat bordboek.

 

Ik vind een bepaald instructiefilmpje niet terug.

 

Ben je op zoek naar een specifiek instructiefilmpje, maar vind je het niet terug in het bordboek? Download dan zeker het volgende overzicht op Bingel. Je vindt dit terug bij de downloads van Reken Maar!.

 

 

Via de tabs onderaan het bestand selecteer je het juiste leerjaar. Zo zie je in één oogopslag waar de filmpjes aan bod komen.

 

Tip van het Reken Maar!-team

Het is mogelijk om de instructiefilmpjes van andere leerjaren op het Bingeleiland van jouw leerlingen te plaatsen. Klik hier om te ontdekken hoe je dit kan doen.