Hoe kan ik werken met TALENT in een combinatieklas of graadklas?

TALENT is bruikbaar in een combinatieklas of graadklas. Om je te ondersteunen bij het gebruik in deze klassen, is er een uitgebreide handleiding beschikbaar die je kunt vinden bij de “Downloads” op Bingel. 

 

Wat zijn de strategieën voor het werken met TALENT in een graadklas? 

  

Bij het inzetten van TALENT in een combinatieklas of graadklas, stellen we twee werkwijzen voor: 

  

  1. Je werkt parallel met de twee leerjaren in de graad. Op die manier krijgen de leerlingen de leerstof van hun respectievelijke leerjaar. 
  2. Je werkt afwisselend: terwijl je het materiaal van het ene leerjaar als basis gebruikt, bewaak je dat de cursorische leerstof van het andere leerjaar gegeven wordt. Het volgende schooljaar gebruik je het andere leerjaar als basis. 

 

Naast deze werkwijzen, bieden we ook praktische tips en advies over diverse aspecten van je dagelijkse werking, waaronder: 

  • Klasorganisatie 
  • Instructie 
  • Zelfstandig werk 
  • Co-teaching 
  • Bundelen van lessen per graad 

 

Houd er rekening mee dat deze tips slechts enkele van de vele mogelijke strategieën en aanpassingen zijn die je kunt toepassen. Het is belangrijk om uit te zoeken wat het beste werkt in jouw specifieke klas en situatie. Vaak kan een combinatie van verschillende strategieën en aanpassingen leiden tot de beste resultaten. 

  

Als je graag ideeën wilt uitwisselen met anderen die ook met TALENT werken, aarzel dan niet om je vragen te stellen in één van onze Facebookgroepen! Er zijn veel collega’s die werken in een graad- of combinatieklas en die TALENT gebruiken, en die graag hun eigen praktische tips en ervaringen delen.