Hoe maak ik als leerling een opdracht op diddit?

Opgelet!

Op de startpagina van je diddit-account heb je 4 cirkels staan. Heb je maar 2 cirkels? Dan ben je nog niet gekoppeld met je school en kan je geen opdrachten ontvangen van je leerkracht. Vraag je leerkracht om hulp om je account te koppelen met je school.

  • Heb je een opdracht ontvangen van je leerkracht? Dan zie je een melding staan in de cirkel ‘Opdrachten’. Daar zie je een overzicht van alle opdrachten die voor jou klaar staan. Bij elke opdracht zie je de einddatum, de titel van de opdracht en de leerkracht van wie je de opdracht kreeg.
  • Klik op ‘Begin de opdracht’ om aan de slag te gaan. Bij de start van een opdracht zie je een overzicht van al het lesmateriaal, de oefenreeksen en BookWidgets in de opdracht. Klik op ‘De opdracht pauzeren’ als je de opdracht even wil stopzetten en later wil hernemen of klik op ‘Doorgaan met de opdracht’ als je van start wil gaan met de volgende oefenreeks of het volgende lesmateriaal.
  • Na de laatste oefening of het laatste lesmateriaal klik je op ‘ik wil naar mijn andere opdrachten’ om opnieuw naar het overzicht te gaan van al je opdrachten of je kan klikken op ‘Ik wil naar de resultaten van deze opdracht’ om meteen de resultaten van je oefenreeksen in deze opdracht te zien.