Hoe maak ik als leerkracht groepen aan in mijn bordboek in diddit?

Door een groep aan te maken kun je via je bordboek aantekeningen, bijlagen en notitiepagina’s delen met leerlingen of met collega’s. Leerlingen kunnen ook vanuit hun e-book aantekeningen en notitiepagina’s met jou delen of met hun studiegenoten.

 

Als je een groep wil aanmaken, heb je hiervoor twee opties: je kunt een groep aanmaken in My VAN IN of in de Kiosk. Het verschil tussen beide is dat groepen in de Kiosk statisch zijn en dus manueel aangepast moeten worden, terwijl groepen in My VAN IN automatisch een update krijgen wanneer ze worden aangepast in het schoolmanagementsysteem van jouw school. Voor meer informatie over groepen in My VAN IN verwijzen we naar dit artikel.

Een groep aanmaken in de Kiosk

1 Klik links bovenaan in de menubalk van je bordboek op ‘Kiosk’.

Nu open je de VAN IN Kiosk.

2 Klik op 'Groepen'

Via dit icoon ga je naar het onderdeel ‘Groepen’ in de Kiosk  Kiosk: icoon voor 'Groepen'

3 Klik op de blauwe knop ‘Nieuwe groep’

Zo maak je een nieuwe groep aan. Vervolgens kun je een naam geven aan de groep en bepalen welk boek of welke boeken deze groep gebruikt . De andere leden in de groep moeten zelf ook een actieve licentie hebben tot dit boek om tot je groep te kunnen behoren. Je bordboek genereert meteen een code die je met leerlingen of collega’s kan delen. Je kan deze code overschrijven door in het tekstveld een code van jouw keuze te typen.

Opgepast:

elke code kan maar 1 keer in heel Vlaanderen gebruikt worden.

4 Deel de code met leden van je groep

Anderen maken zich lid van jouw groep door de code in hun bordboek of e-book in te geven. Links bovenaan in hun boek klikken ze op de drie streepjes en kiezen ze daarna voor het sleuteltje. Hier geven ze de code in om zich aan een groep toe te voegen. Je kan zelf in de VAN IN Kiosk steeds nakijken welke leerlingen of studenten al toegevoegd zijn aan je groep. Nu is je groep klaar om bijlagen, aantekeningen en notitiepagina’s te delen.