Hoe neem ik digitaal notities in iDiddit?

Laat je leerlingen gestructureerd noteren

Digitaal noteren, dat kan ook in iDiddit. Via het menu ‘Notities’ open je de notitiemodule met tekstverwerker. Zowel bij de volledige lesblokken als bij specifieke onderdelen kun je notities nemen. Deze blijven altijd bewaard en zijn extra handig voor de leerlingen wanneer ze studeren voor een toets of examen, of zelfstandig oefeningen of opdrachten maken.

Notities bij lesblokken

Je kunt het menu ‘Notities’ op elk moment openen door op het icoon in de linkerzijbalk te klikken. Het blijft dan open staan, tot je het weer sluit door op het kruisje te klikken. Als je nog geen notities hebt genomen, zal dit leeg zijn. Als je wel al hebt genoteerd, zie je die notities hier verschijnen bij de inhouden waar ze bij horen.

 

Je kunt noteren bij een volledig lesblok. Dat is handig om bepaalde achtergrondinformatie mee te nemen, opmerkingen van de leerkracht te noteren, geheugensteuntjes voor jezelf … Maar ook om gestructureerd te noteren bij de les, wat bijvoorbeeld meer gebeurt in de 3de graad.

 

In het notitievenster heb je een kleine tekstverwerker, zo kun je je notities mooi vormgeven. Zet bepaalde zaken in het vet, schuingedrukt of onderlijn ze. Pas lettergrootte en lettertype aan. Organiseer je tekst in bullet points, gebruik kleurtjes, enz. Ook hyperlinks zijn mogelijk.

 

Je notities blijven automatisch bewaard, je hoeft nergens op een knop te klikken.

Notities bij specifieke lesinhoud

Je kunt echter ook notities nemen bij specifieke inhoud. Dat doe je door een stuk tekst te selecteren met je cursor en dan in het dropdownmenu ‘Markering toevoegen’ te selecteren.

 

Klik je opnieuw op de linkermuisknop, kun je nu een ‘Notitie toevoegen’. Dezelfde tekstverwerker verschijnt en je kunt aan de slag!

 

iDiddit_Notities_notitie-markering iDiddit_notities_notitie-markering-2

 

Om een notitie te verwijderen, klik je gewoon op het icoon van de prullenmand.