Hoe neem ik digitaal notities in iDiddit?

Open het menu 'Notities' aan de linkerkant

Als je vanuit de lesinhoud start, en het menu opent, zie je meteen de kleine tekstverwerker, waarmee je opmerkingen kunt noteren bij de lesinhoud in een lesblok.

 

Je kunt hier bijvoorbeeld informatie ingeven die belangrijk is om te onthouden, zoals een extra voorbeeld, een link met gebeurtenissen uit de actualiteit, zaken die je hebt benadrukt als belangrijk, of ‘te kennen voor het examen’. Dergelijke notities verschijnen dan bij het volledige lesblok.

 

Notities blijven meteen bewaard, je hoeft nergens op te klikken. Om ze te verwijderen, klik je op het prullenmand-icoon.

Neem notities bij markeringen

Je kunt echter ook specifieke zaken in de lesinhoud selecteren, markeren en daar dan een notitie aan hangen. Selecteer het gewenste stuk tekst, er verschijnt automatisch een dropdownmenu. Daarin klik je op ‘Markering toevoegen’. Het het geselecteerde deel staat nu in het geel gemarkeerd. Vervolgens kun je daar nog een notitie aan toevoegen.

 

Deze notitie verschijnt dan bij het gedeelte ‘Notities bij markeringen’.

 

Zo kunnen ook je leerlingen gestructureerd noteren. Je kunt er structuur in brengen door de tekstverwerker te gebruiken. Zet dingen in het vet, schuingedrukt, als bullet points enz.