Hoe schakel ik het klokje bij oefeningen in of uit op Bingel?

Als een leerling enkele oefeningen van een oefenreeks vlot oplost, dan wordt er automatisch een niveau hoger geschakeld. Dit betekent dat oefeningen moeilijker worden, dat er meer afleiders gebruikt worden of dat de tempodifferentiatie (“het klokje”) ingeschakeld wordt. Je kunt als leraar die automatische tempodifferentiatie in Bingel aanpassen door het klokje voor alle oefenreeksen in of uit te schakelen.

Werkwijze:

Melding

Vanaf schooljaar 2021-2022 staat het klokje standaard uit en moet je het zelf aanzetten als leraar voor de leerlingen die de tempodifferentiatie aankunnen.

1 Klik in het startscherm op de tegel "Eiland" en daarna op "Eilandinstellingen".

In de tabel onder het Bingeleiland van het leerjaar kun je de instellingen aanpassen per leerling. Door in de kolom “Klokje” het vakje aan of uit te vinken bepaal je zelf of het klokje als onderdeel van de automatische tempodifferentiatie al dan niet verschijnt.

 

 

2 Klik rechts bovenaan op "Opslaan" om de instellingen te bewaren.

Melding

Om leerlingen zo weinig mogelijk af te leiden tijdens het oefenen, heeft het klokje de vorm van een discrete voortgangsbalk. De voortgangsbalk verschijnt op een vaste plaats links onderaan het oefenscherm.