Hoe stel ik in dat de Bingel Max-resultaten automatisch op het rapport verschijnen?

Indien de school gebruikt maakt van Bingel MAX voor één of meer leermiddelen, is het mogelijk om de resultaten van de toetsen op het rapport te laten verschijnen. Zo hoef je als leraar de resultaten niet tweemaal in te geven.

Werkwijze:

Melding

Deze instelling geldt voor de hele school. Elke leraar heeft wel de mogelijkheid om te kiezen of de resultaten van een toets wel of niet meetellen en verschijnen op het rapport.

1 Klik in het startscherm op de tegel "Evaluatie".

2 Klik opnieuw links bovenaan op het rooster en kies in het startscherm de tegel "Beheer".

3 Klik in de zijbalk op het onderdeel "Bingel Max oefenresultaten".

w

 

 

Je ziet een lijstje met de verschillende leermiddelen, leergebieden en leerdomeinen. Bv. Reken Maar! – Wiskunde – Bewerkingen.

 

 

 

Om de resultaten van dit onderdeel op het rapport te tonen, dien je een koppeling te maken met het leergebied/leerdomein uit Bingel Evaluatie.

Waarschuwing

De vakken uit Bingel Planner zijn dezelfde voor Bingel Evaluatie en worden gewoon hergebruikt. Als je bv. Frans al gebruikt in de Planner, moet je Frans niet meer opnieuw aanmaken voor Evaluatie. Maak geen vakken dubbel aan! Schakel niet zomaar vakken uit die in de Planner gebruikt worden want leraars gaan dan foutmeldingen krijgen in hun roosters en agenda.

4 Klik op "Sla over" en kies het overeenkomstige leergebied/leerdomein.

Waarschuwing

Onderdelen waar "Sla over" blijft staan, verschijnen niet op het rapport.

Melding

Gebruik je in Bingel Evaluatie enkel "Wiskunde" en geen aparte leerdomeinen, dan kun je alle leerdomeinen van Bingel MAX koppelen aan "Wiskunde". Alle toetsen komen dan naast elkaar in het puntenboek onder "Wiskunde".

Melding

Zorg ervoor dat bij de instellingen van deze vakken in de rapportwizard stap "HOE" gekozen is voor "punten".