Hoe werk ik aan de lessenreeks 'ga je mee' in een thema van 'Op verkenning'?

Belangrijk

In de eerste graad heet deze les "Ga je mee?" en in de hogere graden "Ga je mee op verkenning?" .

Dit is de eerste les van elk thema. Met deze les neem je leerling meteen mee op sleeptouw en peil je naar de voorkennis en houding van de leerling t.o.v. het thema. Kinderen voelen zich op deze manier meteen betrokken bij het onderwerp en hun voorkennis wordt weer opgefrist.

 

Deze eerste les geeft jou ook de kans om het thema in te richten op maat van jouw leerlingen. Zo zullen jouw leerlingen ongetwijfeld vragen stellen waar je tijdens het geven van het thema verder op kunt inpikken.

Tip van het 'Op verkenning'-team

Voel je tijdens deze les dat een leerling al iets meer weet over het thema? Perfect! Misschien kan deze leerling iets voorbereiden voor de klasgroep en/of extra materiaal naar de klas meebrengen m.b.o. het thema.

 

Ga je aan de slag met Op verkenning in het verkeer? Maak dan zeker gebruik van de digitale ontdekplaat die bij deze les hoort. Aan de hand van deze interactieve ontdekplaat maken we de leerlingen nieuwsgierig naar het thema en activeren we voorkennis.

 

Je opent de digitale ontdekplaat door op het icoontje in jouw bordboek te klikken. Leerlingen kunnen deze ook zelfstandig bekijken via hun Bingeleiland.