Hoe zoek ik lesmateriaal in diddit?

Kies in diddit je boek en klik op het tabblad ‘Materiaal’. Hier vind je al het materiaal dat bij je boek hoort: zowel al het onlinelesmateriaal, als de online oefeningen en voor leerkrachten ook de downloadbare toetsen. Het tabblad ‘Materiaal’ is zowel voor leerlingen als leerkrachten beschikbaar in diddit. De leerlingen hebben het noodzakelijke lesmateriaal en zien ook alle online oefeningen. Leerkrachten hebben al het lesmateriaal beschikbaar in diddit en zien de online oefeningen én ook de downloadbare toetsen.

 

Bij het Lesmateriaal zie je rechts al het materiaal en links zie je de zoekbalk en navigatie. Met de zoekbalk zoek je heel gericht binnen je lesmateriaal, online oefeningen en downloadbare toetsen. Daaronder zie je de navigatie. Het materiaal is ingedeeld aan de hand van de hoofdstukken of thema’s van het boek. Zo kunnen je makkelijk alles terugvinden dat bij een bepaald hoofdstuk hoort. Als je hier navigeert, zie je meteen het lesmateriaal, maar ook de oefeningen en toetsen bij dit hoofdstuk of thema van je boek. Aan de rechterkant van je pagina kun je filteren aan de hand van de verschillende types materiaal.

 

Bij het lesmateriaal worden steeds de eerste 10 bestanden getoond. Als er meer materiaal beschikbaar is, kan je onderaan het blokje klikken op de knop ‘meer’ en kan je zo door de pagina’s met beschikbaar materiaal gaan.

Tip

Hou goed in het achterhoofd dat de zoekbalk, de structuur van het boek en de filters 3 functies zijn die samenwerken.  Als je iets nieuws wil zoeken, zorg dan zeker dat je de filters goed reset via de knop. Als je iets nieuws wil zoeken, zorg dan zeker dat je de filters goed reset via de knop.