Kan ik zelf klasgroepen met individuele leerlingen samenstellen in iDiddit?

Ja, dat is mogelijk, maar dat verloopt via My VAN IN.

 

Er zijn verschillende manieren van werken:

  • Werkt je school met Smartschool?

Als je school met Smartschool werkt, kun je de groepen uit Smartschool meteen gebruiken. Wil je iets wijzigen? Dan vraag je best aan je ICT-coördinator om de wijziging in Smartschool door te voeren – de gegevens stromen automatisch door naar My VAN IN. Wijzig je zelf iets aan groepen die uit Smartschool komen, dan worden jouw aanpassingen weer overschreven door de gegevens uit Smartschool.

 

Je kunt ook zelf in My VAN IN een groep aanmaken en daarin leerlingen uit verschillende klassen samenzetten. Voor deze groepen is er geen link met Smartschool, dus worden de gegevens ook niet overschreven door de informatie uit Smartschool.

 

  • Werkt je school met Wisa?

Dan verloopt het proces op dezelfde manier als bij Smartschool.

 

  • Is jouw school een manuele school?

Als je gekoppeld bent aan een manuele school, kan de ICT-coördinator wel zelf studiegroepen samenstellen in My VAN IN-beheer. Deze kun je dan ook in iDiddit gebruiken. Je kunt zelf in My VAN IN ook een eigen groep aanmaken met leerlingen uit verschillende van je klassen.

 

Opgelet: wil je een groep samenstellen en dan aan je materiaal in iDiddit koppelen? Dat kan, maar we raden niet aan om teveel leerlingen aan 1 klas in iDiddit te koppelen. Zo wordt het moeilijker differentiëren en ook het Resultatenoverzicht wordt heel druk op die manier.

 

Het maximum aantal leerlingen dat je in iDiddit aan een klas kunt hangen, is 100.

Hoe maak je een klasgroep aan in My VAN IN?