Kun je je eigen lesmateriaal in iDiddit overzetten naar volgend schooljaar?

Ja, je zal het lesmateriaal van je aangepaste klassen kunnen bewaren/archiveren en het schooljaar nadien nog kunnen raadplegen. Deze functionaliteit wordt verder uitgewerkt in de loop van augustus ’24.

 

Aan het begin van het schooljaar heb je één of meerdere Klas(sen) aangemaakt vanuit je Bibliotheek. Daar heb je je klasgroepen of leerlingen aan gekoppeld via My VAN IN. En misschien heb je ook heel wat aanpassingen gedaan in het Lesmateriaal.

 

Wat gebeurt er nu met die Klas(sen) op het einde van een schooljaar?

 

Eerst en vooral: je aanpassingen blijven bewaard en je blijft toegang houden tot dit materiaal. Als je ICT-coördinator alles voor het nieuwe schooljaar klaarzet en de oude klasgroepen archiveert in My VAN IN, verdwijnen deze leerlingen uit je Klas in iDiddit. Je krijgt dan een melding te zien.

 

FAQ_iDiddit_Klassen-archiveren

 

Om het overzichtelijk te houden, raden we je wel aan om deze Klas(sen) te verplaatsen naar de tab ‘Archief’. Voor je een Klas naar het Archief verplaatst, kun je ze kopiëren om er volgend schooljaar een nieuwe groep aan te hangen en dus met je aangepaste versie te blijven werken. Hier lees je hoe je een klas dupliceert.

 

Opgelet, de tab ‘Archief’ zal pas in de 2e helft van augustus beschikbaar zijn.