Retour vanaf Mission 7, wat is dat?

Vanaf Mission 7 duikt Retour op. Er komen twee extra lessen bij het begin van elke Mission, volledig passend in ons systeem van blijvend herhalen. Schrik dus niet als je in het jaarplan ziet dat we vanaf Mission 7 (Cahier C) van 11 naar 13 lessen gaan.
Départ was t.e.m. Mission 6 de eerste les van je Mission, vanaf nu wordt dat Les 3. Verder blijft het schema van de lessen identiek.

TIP van Team ZOUFFF!

Herbekijk hier het filmpje over de opbouw van een Mission:

In de lessen Retour herhalen we telkens een aantal grammaticale en lexicale onderwerpen die nuttig zijn met het oog op het vervolg van de Mission. Dat gebeurt vaak in spelvorm. Om die herhaling op een vlotte manier te laten verlopen, is het interessant om de leerlingen op voorhand (bijvoorbeeld als huiswerk) de betreffende onderdelen opnieuw te laten bekijken in hun Kit de survie.

 

 

Comme de vrais francophones

Van zodra Retour opduikt, is er ook expliciete aandacht voor een correcte Franse uitspraak, in de rubriek Comme de vrais francophones. Net omdat het klank- en schriftbeeld niet zo vanzelfsprekend is voor de leerlingen, besteden we daar in deze rubriek aandacht aan.

 

 

We zijn van mening dat de leerlingen na 6 Missions voldoende woordenschat hebben geleerd om een aantal specifieke uitspraakmoeilijkheden onder de aandacht te kunnen brengen aan de hand van woorden die vertrouwd zijn.
Vóór Mission 7 is de woordenschat van de leerlingen te beperkt om voldoende voorbeelden bij een uitspraakitem te geven en zit de aandacht voor uitspraak geïntegreerd in de Missions zelf. Voor elk uitspraakitem dat we behandelen, bestaat ook een instructiefilmpje dat de leerlingen in staat stelt om thuis verder aan hun uitspraak te schaven.