Waar kan ik een overzicht terugvinden van de verschillende personages bij IJsbrekers?

Bij IJsbrekers komen verschillende personages in beeld om het leren leuker en aantrekkelijker te maken voor de leerlingen.  

 

In de derde kleuterklas speelt krab Hedvig de hoofdrol. In de volgende leerjaren maken de leerlingen kennis met de rest van de bemanning van het schip de IJsbreker: Pim de pinguïn, Oskar de walrus en Ylvie de ijsbeerkapitein. Samen beleven ze spannende avonturen en stuiten ze op allerlei rekenproblemen die de leerlingen helpen oplossen. 

 

Vanaf het derde leerjaar komen er andere personages in beeld. We volgen de avonturen van Nora en Pedro, twee onderzoekers die samen met hun kinderen Leon en Mila, en hun hond Nanouk, aandacht hebben voor de klimaatopwarming. 

 

Om je te helpen de leerlingen vertrouwd te maken met deze personages, hebben we op Bingel bij de downloads informatie en afbeeldingen beschikbaar gemaakt van de hoofdpersonages van elk leerjaar. Deze materialen kunnen worden gebruikt om je eigen werkbladen te maken, of om de klas te decoreren en zo de leeromgeving te verrijken.