Waar vind ik de materialen ter voorbereiding van mijn les Reken Maar!?

Als leerkracht is het essentieel om goed voorbereid te zijn op de lessen en te weten wat je kunt verwachten. Daarom stellen we per blok een aantal handige overzichten beschikbaar, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er tijdens het blok op je afkomt. Deze overzichten bieden praktische informatie en helpen je bij het voorbereiden van je lessen.

Overzicht van de lessen uit het blok

 

Wanneer je de handleiding bij een blok opent, is het eerste wat je ziet een overzicht van de lessen die in dat blok behandeld worden. Deze inhoudstafel biedt een duidelijk beeld van de onderwerpen die aan bod komen tijdens het blok.

 

  • De lessen zijn gegroepeerd per domein.
  • Elk domein heeft een eigen domeinkleur. Dit is heel herkenbaar voor de leerlingen.
  • Elke les focust op één onderwerp. De titel van de les geeft meteen het belangrijkste lesdoel weer.

 

Praktische voorbereiding bij een blok

 

Na de inhoud volgt een overzicht met praktische voorbereidingstips voor het blok. Hier krijg je een handig overzicht van wat je precies moet doen om je voor te bereiden op de lessen. Enkele belangrijke punten die aan bod komen zijn:

 

  • Kopieerwerk: Je krijgt instructies over wat je moet kopiëren en hoeveel exemplaren je nodig hebt, afhankelijk van het aantal leerlingen, per duo, of voor de hele klas.
  • Extra materialen: Er wordt aangegeven welke extra materialen je moet meebrengen of klaarleggen voor de lessen.
  • Voorbereidend werk: Soms moet er voorafgaand aan de lessen bepaald voorbereidend werk worden gedaan, zoals het knippen van kaartjes of figuren. Dit wordt duidelijk vermeld, zodat je hier rekening mee kunt houden en de benodigde materialen op tijd kunt klaarleggen.
  • Downloads: Wat je eventueel moet downloaden van Bingel als je niet over een digibord beschikt.