Waar vind ik de ontdekplaat bij 'Op verkenning in het verkeer'?

Als je ‘Op verkenning in het verkeer’ gebruikt, heb je toegang tot een digitale ontdekplaat die bij de eerste les van het thema hoort. Deze interactieve ontdekplaat wekt de nieuwsgierigheid van de leerlingen op en activeert hun voorkennis over het thema. 

 

Waar kan ik de ontdekplaat terugvinden?

 

Je kunt de digitale ontdekplaat openen door op het blauwe icoontje in je bordboek te klikken. 

Waar kunnen mijn leerlingen de ontdekplaat terugvinden?

 

Je leerlingen kunnen de ontdekplaat rechtstreeks openen op hun Bingeleiland, zowel thuis als in de klas, via een computer of tablet. Met één klik beginnen ze aan hun ontdekkingstocht. 

Hoe kan ik met de ontdekplaten werken?

 

Leerlingen kunnen de ontdekplaat individueel of in tweetallen verkennen op het Bingeleiland. Dit kan in de klas of als huiswerk. Als je tablets of Chromebooks in de klas hebt, kun je de leerlingen ook samen op ontdekking laten gaan. Dit bevordert de interactie tussen de leerlingen. Je kunt ze bijvoorbeeld om de beurt iets laten kiezen. 

 

Wil je liever klassikaal werken? Dan kun je de ontdekplaat projecteren vanuit het bordboek en de leerlingen om de beurt een keuze laten maken. Om een spelelement toe te voegen, kun je de klas in groepen verdelen en elke groep een dobbelsteen geven. De groep die het hoogste aantal ogen gooit, mag bepalen waarop geklikt wordt.