Wanneer is het beste moment om Bingel Raket te gebruiken tijdens mijn lessen en activiteiten?

 

Als leraar ben je het best geplaatst om Bingel Raket zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw aanpak, leerlingen en schoolcontext.

 

Enkele tips:

 

 • Gebruik Bingel Raket niet alleen op het einde van een les
  Laat (zwakkere) leerlingen meteen na de instructie digitaal oefenen. De Bingeloefeningen zijn adaptief (ze passen zich automatisch aan het niveau van elk kind aan).
  Kinderen krijgen onmiddellijk gerichte feedback en een tweede kans. Het oefenen op papier gaat daarna wellicht vlugger, zelfstandiger en met minder fouten.

 

 • Gebruik Bingel Raket niet alleen voor zwakkere leerlingen
  Adaptiviteit werkt in verschillende richtingen. Als Bingel Raket merkt dat het oefenen vlot gaat, schakelt het automatisch een trapje hoger. Zo worden ook de sterke leerlingen uitgedaagd.

 

 • Gebruik Bingel Raket als pre-teaching
  Laat kinderen een aantal pagina’s van volgende lessen scannen. Als ze die oefeningen op voorhand maken, kun je bij het geven van de les hun voorkennis aanspreken en voelen ze zich extra gemotiveerd.

 

 • Zet de tablets maximaal in tijdens de les
  Geen specifieke Bingeloefeningen bij de les? Geen nood, met Bingel Raket kun je meer dan alleen maar scannen. Kinderen kunnen met één klik oefeningen waar ze moeite mee hadden (rode of oranje raket) opnieuw maken, een Bingeltaak afwerken, vrij oefenen op het eiland…

 

 • Beperk de schermtijd
  Bv. 20 min. per leerling per sessie, zo kan iedereen aan bod komen (ook met een beperkt aantal tablets).