Wat is de Methodepagina in iDiddit?

Als je je klas opent door op de tegel te klikken, kom je terecht in de ‘Methodepagina’. Dit is een overzichtspagina, met de cover en een korte inleiding van de methode, wat algemene informatie en ondersteunend materiaal. Rechts bovenaan zie je de naam van je leerkracht(en). Daarnaast staat er een link ‘Link kopiëren’. Deze gebruik je onder meer om de webpagina op te slaan bij je favoriete bladwijzers en snel terug te vinden.

 

Overzicht extra materiaal

In het onderste deel van de pagina, tegen de grijze achtergrond, zie je een aantal blokken met daarin enkele links. Zo kun je er makkelijk de link naar het e-book openen, dat overigens telkens op de pagina opent waar je het laatst bent gebleven. Daarnaast vind je er algemene documentatie bij je methode, zoals hier bv. ‘Nuttige bronnen’ of de leidraad ‘Hoe leer je met Traject Nederlands’.

 

E-book

Het e-book is de digitale versie van je boek en de leerlingenversie van het bordboek. Leerlingen hebben via hun account in iDiddit ook toegang tot een e-book. De leerkracht kan via het bordboek interageren met jou door oplossingen te delen, alsook notities, bijlagen … Hoe je met het e-book werkt, lees je in de extra handleiding voor e-books.

 

Inhoudsopgave

Als je de methodepagina opent, klapt de inhoudsopgave automatisch uit aan de linkerkant. Je kunt deze op elk moment wegklikken en weer openen. In de inhoudsopgave kun je elk hoofdstuk uitklappen door op het plus-icoon te klikken, weer inklappen door op het min-icoon te klikken, of alles tegelijk uit- of weer inklappen door op de links bovenaan te klikken. Je kunt vanuit de inhoudsopgave meteen naar het gewenste deel in je Lesmateriaal gaan, gewoon door er op te klikken.