Wat is de TALENTBIB bij TALENT?

De TALENTBIB is een unieke klasbibliotheek die bestaat uit een aantal boeken die meer dan 40 jeugdauteurs speciaal voor TALENT schreven. Deze fysieke leesboxen zijn apart aan te kopen en bevatten per leerjaar:

  • één exemplaar van elk fictieboekje op het basisniveau
  • drie non-fictieboekjes
  • twee klassiekers (vanaf het vierde leerjaar)

Inhoudelijk gekoppeld aan de thema’s

 

Alle boekjes uit de TALENTBIB zijn steeds inhoudelijk gekoppeld aan de thema’s van elk leerjaar. Zo maken we binnen de lessen taalvaardigheid en vlot en vloeiend lezen gebruik van verschillende fragmenten uit die boekjes. Na het lezen van het fragment in het taalschrift of leesboek kan de leerling het volledige boekje in de TALENTBIB terugvinden.

 

Je vindt een overzicht van alle boekjes uit de TALENTBIB en de bijhorende AVI-niveaus terug bij de Downloads op Bingel.

 

Jeugdauteurs stellen zich voor

 

Kinderen die frequent lezen, scoren beter op leestesten en hebben een bredere woordenschat. Ze zover krijgen dat ze lezen omdat ze willen lezen en niet omdat ze moeten lezen is een kunst. Daarom stellen sommige jeugdauteurs bij het begin van het thema hun boek graag voor en maken ze de leerlingen nieuwsgierig naar wat komt. Een voorbeeld van een filmpje bij elk leerjaar:

Voorbeeld TALENTBIB 3:

Tip van het TALENT-team

Wanneer de AVI-niveaus door jou zijn aangevuld in Bingel, verschijnen de boekjes uit de TALENTBIB automatisch op het meest aansluitende leesniveau in de digitale boekenkast van jouw leerlingen. Je leest er in het hoofdstuk over de digitale boekenkast alles over!