Wat zijn adaptieve oefeningen in iDiddit?

Elke leerling kan per hoofdstuk adaptief oefenen op zijn of haar eigen niveau. Het aantal oefeningen in een iDiddit-oefenreeks is zichtbaar en wordt aangeboden op 3 niveaus. De leerling doorloopt de oefenreeks en krijgt de oefeningen willekeurig aangeboden.

 

Er zijn meer oefeningen voorzien binnen een oefenreeks en de leerling kan daarom eenzelfde oefenreeks meerdere malen doorlopen en steeds nieuwe combinaties van oefeningen krijgen.

 

Elke oefenreeks bevat drie verschillende niveaus. Afhankelijk van hoe goed de oefeningen gaan, zal de leerling moeilijkere of makkelijkere oefeningen aangeboden krijgen. Het niveau van de oefening wordt aangeduid met de sterretjes in de linkerbovenhoek. De leerling start een oefenreeks op het niveau twee sterren. Op basis van juiste of foute antwoorden en het aantal pogingen, oefent hij verder op hetzelfde niveau, stijgt hij een niveau of daalt hij een niveau. De leerling mag elke vraag 1x opnieuw beantwoorden.

 

Eens een oefenreeks is afgewerkt, krijgt de leerling drie opties: de reeks opnieuw maken, een reeks maken over hetzelfde onderwerp of teruggaan naar het overzicht. Als de leerling de oefening opnieuw start, zal hij/zij andere opgaves en een andere volgorde krijgen.