Zijn er summatieve toetsen beschikbaar in ZOUFFF!?

Bij elke cahier hebben we – naast de gekende Points de contrôle 1 en 2 – ook een Point de contrôle 3 ontwikkeld. Dat is een antwoord op de vraag van vele ZOUFFF’ers naar summatieve toetsen.

 

Houd er rekening mee dat het afnemen van de summatieve toetsen extra lestijd kost en dat die niet in de jaarplanning voorzien is.

De Point de contrôle 3 is zo opgemaakt dat je er makkelijk in kunt knippen, naargelang de voortgang die je in de klas al gemaakt hebt. In de puntentabel vind je makkelijk welke vraag uit welke Mission(s) komt.

 

Je vindt de Points de contrôles 3 (B en V) in Bingel bij ZOUFFF!, in het onderdeel Module “Toetsen, remediëren en oefenen”.
Er is geen geautomatiseerde remediëring/verrijking voorzien na deze toetsen. Toch kun je je leerlingen altijd extra oefeningen op papier of op Bingel laten maken door de betreffende onderdelen in de module “Differentiëren en oefenen” te selecteren.
Sowieso volgt er herhaling (en dus inoefenkansen) in de loop van de volgende Missions. Wat er wanneer aan bod komt vind je zoals altijd terug in het jaarplan (op Bingel, bij de downloads van ZOUFFF!).

Worden er ook oefeningen voor spreken, lezen, luisteren en schrijven voorzien?

Voor spreken werken we met onze observatieschema’s, gekoppeld aan de opdrachten uit Arrivée.
Voor schrijven bieden we “opdrachten kopiërend schrijven” aan, of opdrachten uit Arrivée waarbij we schrijfkaders aanreiken. Die onderdelen zijn niet aanwezig in Point de contrôle 2, en dus ook niet in de summatieve toets.
Voor luisteren en lezen voorzien we een ‘Partie II’ op de summatieve toets zodat elke gebruiker kan beslissen om die vaardigheden al dan niet te toetsen.
Let op: er zijn (nog) geen audiofragmenten voorzien. Voorlopig lees je als leerkracht de tekst zelf voor.

 

Hieronder zie je een aantal voorbeelden uit de verschillende onderdelen van de summatieve toetsen bij ZOUFFF! 5, Cahier B.