Bingel, het onlineleerplatform voor het basisonderwijs

Oefeningen klaarzetten, differentiëren, motiveren of snel je handleidingen en bordboeken raadplegen? Dat doe je met Bingel. Dankzij ons digitaal leerplatform til je je lessen naar een nog hoger niveau.

Bingel voor de leerkracht

Bingel voor de leerling

Website voor de ouders

Bingel is de beste ondersteuning voor de leerkracht

Met Bingel heb je alles bij de hand voor lessen op maat van jouw onderwijs. Je vindt er snel je lesfiches, lesmateriaal en bordboeken terug en je kan heel eenvoudig differentiëren.

1. Handleiding en kopieerbladen

 • Opgeknipt per Blok/hoofdstuk, zodat je ze eenvoudig kan downloaden en/of afdrukken.
 • Handige startkatern met alle informatie die je nodig hebt om succesvol te starten met de methode.
 • Voor Talent: een verrijkt bordboek van de handleiding: een uitgebreide digitale versie van de handleiding die je lesvoorbereidingen vergemakkelijkt doordat alle materialen netjes gekoppeld zijn bij de lesgang.

2. Bordboek en bordlessen

 • Je bordboeken openen steeds in een nieuw tabblad. Je kan ze ’s morgens openzetten, zo kan je ze de hele dag gebruiken en hoef je hier niet elke keer opnieuw voor in te loggen.
 • Opgedeeld per werkschrift of map, zodat je elke les opnieuw eenvoudig naar de juiste les of bladzijde navigeert.
 • Wanneer je het bordboek opnieuw opent, ga je automatisch naar de laatste pagina die je voorheen bezocht.
 • De wandplaten zijn verzameld in een apart bordboek. Handig wanneer je eens een kijkje wil nemen of wanneer je extra wil stilstaan bij een bepaalde regel op de wandplaat.
 • Inclusief bordlessen: een opeenvolging van schermen met filmpjes, afbeeldingen, opdrachten, … om je lesgang interactief te ondersteunen. De bordlessen zijn aanpasbaar en je kan eigen materialen toevoegen. Zo heb je met de bordles heel wat mogelijkheden om de hele groep actief bij de les te betrekken.
 • Inclusief een handige toolkit met o.a. geodriehoek, passer en MAB-materiaal voor wiskunde en een flitstool voor taal om flitskaarten te maken.

3. Module 'Differentiëren en oefenen' en 'Toetsen, remediëren en verrijken'

Onder de knop ‘Differentiëren en oefenen’ vind je materiaal voor tijdens de les of als voorbereiding op de toets. Je kunt op maat van je leerlingen oefeningen klaarzetten en/of oefenbundels afdrukken.

Onder de knop ‘Toetsen, remediëren en verrijken’ vind je alle toetsen, het rooster om toetsresultaten per leerling in te geven en de remediëring of verrijking die Bingel automatisch voor elke leerling voorstelt op basis van de ingevulde toetsresultaten. Je kan de voorstellen zelf nog aanpassen en ervoor kiezen om de oefeningen digitaal en/of op papier aan te bieden.

Lees de tips om te differentiëren

4. Downloads

Bij de downloads vind je alle belangrijke overzichten, doelenlijsten, presentaties en bijkomende materialen die nuttig kunnen zijn.

Bingel is jouw sleutel tot motiverend leren

Bingel is dé plek waar automatisch oefenen, motivatie en persoonlijke groei samenkomen voor een dynamisch leeravontuur.

Bingel is het enige digitale platform in Vlaanderen waar leerlingen automatisch oefenen  op hun eigen niveau, pingping verdienen én directe feedback en tips krijgen bij een fout antwoord. Daarom oefenen leerlingen zo graag op Bingel.

 • Er zijn 3 oefenniveaus, Bingel past automatisch het niveau aan voor elke leerling in functie van eerdere oefenresultaten. Ook in de Bingel boekenkast vinden de leerlingen boekjes op hun eigen leesniveau.
 • Speelse insteek: door te oefenen verdient de leerling pingping waarmee hij zijn avatar kan aanpassen en spelletjes spelen. Elk kind heeft een persoonlijke avatar.
 • De automatisch ingebouwde hulp verhoogt de leerwinst: de leerling krijgt feedback, tips, instructiefilmpjes én een tweede kans bij een fout antwoord. 
 • Met de Bingel Raket-app kan je in de klas gedifferentieerd oefenen op de tablet. De leesondersteuning in Bingel Raket biedt dan weer steun aan leerlingen die moeite hebben met lezen, en met de boemerangtaken krijgen leerlingen automatische oefenreeksen op maat.
Zo werkt de boekenkast Stel het eiland op maat in Meer over leesondersteuning automatiseren met boemerang

Op de Bingel website voor ouders kunnen ouders terecht met hun vragen over Bingel. Ze vinden er video’s en tips om hun kind te ondersteunen bij het bingelen, en een contactformulier om hun concrete vraag te stellen.

Naar de website voor ouders

Ontdek de mogelijkheden van Bingel

Op zoek naar leuke en motiverende lesjes of bewegingstussendoortjes?

Je vindt ze op het Bingel-Pinterestbord.