Klaar voor een (school)jaar vol vriendschap?

De taal van vriendschap? Die is universeel! Maak dus van jouw klas een hechte vriendengroep, zo voelt iedereen zich thuis in de klas en beginnen jullie vlot aan het nieuwe schooljaar. Hoe je dat doet? Wij helpen je graag een handje!

 

 

Vriendschapsposter

Gedichten

Leesondersteuning

Bingel en meer

Start met onze vriendschapsposter

Om het leren te bevorderen is het belangrijk dat leerlingen zich goed in hun vel én omgeving voelen. En in het begin van de schooljaar is dat niet altijd zo evident. Jouw leerlingen kennen elkaar misschien nog niet zo goed of zijn onder de indruk van de nieuwe situatie of groep. Daarom is het fijn om het ijs te breken. Dat doen we dit jaar met een vrolijke vriendschapsposter. Lees hem samen met je klas en ontdek “vrienden” in verschillende talen

 

Deze anderstalige vrienden ontdek je op de poster:

 

Rafiki: Swahili
Sadiq: Arabisch
Amigo: Spaans, Portugees
Adamfo: Akan (Ghana)
Droeh: Oekraïens, Slowaaks, Tsjechisch
Dost: Turks
Priatel: Balkan (Rusland)

 

Download hieronder alvast een extra exemplaar* van de ‘start schooljaar vriendschapsposter’ en hang hem op in je school.   

*elke school ontvangt in de week van 21 augustus 2 exemplaren van de poster 

Download je poster

Dicht(er) bij elkaar?

Per graad voorzagen we 5 leuke gedichten met meertalige inslag in samenwerking met

Nik Nak en 5 bijhorende korte lesjes. Doe er eentje elke dag van de eerste week of spreid ze over verschillende weken. Jij bepaalt wat het beste past voor jouw klas.  

Meedichten en -doen? Registreer je eenvoudig met je e-mailadres en download de gedichten en lessen!


 

Handig: leesondersteuning!

Vanaf dit schooljaar is er ook handige leesondersteuning beschikbaar via de Bingel Raket-app met de insluitende lezer van Microsoft. Een praktische hulp voor kinderen met een andere thuistaal en voor kinderen met specifieke leesproblemen. 

 

In vriendschapsgedicht 2 van graad 2 en 3 zit een toepassing van de leesondersteuning met de Bingel Raket app. Probeer dit zeker al eens uit. Dan ontdek je meteen wat onze leesondersteuning jou kan bieden. 

 

Bekijk hiernaast hoe het werkt.

 

Een (vriendschaps)band gaat nooit stuk

Ook in Bingel zetten we volop in op vriendschap. Vanaf dit jaar kunnen de leerlingen hun Ping Ping omwisselen voor vriendschapsbandjes! Zo tonen ze aan iedereen dat ze graag dikke maatjes zijn.

 

Zo motiveer je je leerlingen met Bingel

Maak een vliegende start dit schooljaar!

Goed om weten: start je dit schooljaar met een nieuw leermiddel van VAN IN? Dankzij onze online startersopleiding begin je goed voorbereid aan het schooljaar met je nieuwe VAN IN-methode. 

 

 

 

 

Ontdek de sessies