De boekhoudpraktijk - Geïntegreerde casestudy

Leer stapsgewijs een volledig boekhouddossier verwerken

De boekhoudpraktijk - Geïntegreerde casestudy

Met De boekhoudpraktijk – Geïntegreerde casestudy leert de student in een uitgebreide oefening de praktijk van het boekhouden volledig beheersen.

reële context

levensechte documenten

kan zowel in de lessen boekhouden als computerboekhouden opgelost worden

Bekijk de inhoudstafel

Boekhoudpraktijk voor het hoger onderwijs

 

De boekhoudpraktijk – Geïntegreerde casestudy is een (herhalings)oefening die elke student die met boekhouden geconfronteerd wordt zal helpen om de theorie in de praktijk om te zetten.

 

 

Wegwijs in de boekhoudpraktijk

 

De boekhoudpraktijk – Geïntegreerde casestudy is een (herhalings)oefening waarbij de student stapsgewijs een volledig boekhouddossier leert verwerken. De casestudy bootst een reële situatie na met een dossier zoals dat er in een boekhoudkantoor uitziet.

 

De student gaat aan de slag met onder meer:

  • aankoop- en verkoopfacturen;
  • bankuittreksels;
  • loonstaten.

Na de verwerking van die documenten stelt de student ook een btw-aangifte op, sluit hij het boekjaar af en maakt hij de jaarrekening op. De case bevat tot slot een aantal facultatieve uitbreidingen die ingaan op de aangifte van de vennootschapsbelasting, het berekenen van de ratio’s en het opstellen van een managementrapport.

 

De student leert met andere woorden de praktijk van het boekhouden beheersen in een reële context met levensechte documenten. De case kan zowel in de lessen boekhouden als computerboekhouden opgelost worden. Voor docenten zijn de oplossingen voorzien in de boekhoudprogramma’s Octopus en Exact Online.

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

aanvullende informatie bij de case

blanco journalen, berekeningsbladen in Excel en checklists

oplossingen voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Siem de Ruijter

Siem de Ruijter is bachelor in de Accountancy-Fiscaliteit en master in de Handelswetenschappen.  Hij is verbonden aan UC Leuven-Limburg, waar hij beleggingsleer en digital accounting tools doceert. Voordien heeft hij onder andere gewerkt als relatiebeheerder beleggen bij Bacob bank en als docent aan Hogeschool West-Vlaanderen.

Bart Sommen

Bart Sommen is bachelor in de Accountancy-Fiscaliteit. In 2002 ging hij aan de slag bij een big four consultancyfirma. In 2003 startte hij zowel met de avondopleiding bachelor na bachelor in de Fiscale wetenschappen als met zijn stage-IAB die hij met succes afrondde. In 2006 startte hij zijn eigen consultancyfirma op om zijn diensten als interim-manager (meer bepaald change management en begeleiding van bedrijven in moeilijkheden) aan het bedrijfsleven aan te bieden. In 2013 werd hij vennoot bij Van Looy Accountants.

Voor jou ook interessant?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!