Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheids- en welzijnszorg

De stappen naar een uitgebouwde module interprofessioneel samenwerken

Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheids- en welzijnszorg

Leren interprofessioneel samenwerken in de gezondheids- en welzijnszorg geeft een volledig overzicht van de verschillende stappen die leiden tot een uitgebouwde module interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg.

heldere structuur

volledig overzicht

verhelderende schema's

Bekijk de inhoudstafel

Interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg voor het hoger onderwijs

 

Het boek richt zich tot studenten en docenten van opleidingen welzijns- en gezondheidszorg. Maar het is ook voor andere opleiders en verantwoordelijken in de gezondheidszorg zoals apothekers, diëtisten, logopedisten … een praktisch hulpmiddel bij mogelijke samenwerkingen.

 

 

Wegwijs in het interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg

 

Het boek bespreekt interprofessionele samenwerkingsmodules in de gezondheidszorg via drie delen:

  • Het eerste deel legt de fundamenten voor de ontwikkeling van een onderwijsprogramma ‘interprofessioneel samenwerken’.
  • Deel twee behandelt de bouwstenen van de modules interprofessioneel samenwerken in de gezondheidszorg (IPSIG). De lezer vindt er een uitgebreide bespreking van de te bereiken competenties en de beroepsprofielen van de deelnemende disciplines.
  • In het derde deel geven de auteurs een overzicht van de didactische aspecten van de IPSIG-modules.

Ontdek meer!

Over deze editie

Begin 2023 verscheen een nieuwe editie van dit boek. Hierin wordt speciale aandacht geschonken aan:

hybride werkvormen

de nauwere samenwerking tussen de gezondheids- en welzijnszorg

de digitale voorbereiding van de tutoropleiding

Een vraag over deze uitgave?

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

digitaal boek

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Giannoula Tsakitzidis

Giannoula Tsakitzidis is onderzoeker aan de Universiteit Antwerpen en vicevoorzitter van de stuurgroep die de onderwijsmodule InterProfessioneel Samenwerken in de Gezondheidszorg gestalte gaf. Na haar studie Motorische revalidatie en kinesitherapie aan de K.U.Leuven werkte ze als zelfstandige kinesitherapeut. Van 2001 t.e.m. 2009 was zij verbonden aan de Artesis Hogeschool Antwerpen, departement Gezondheidszorg. Zij introduceerde de leerlijn Communcatie in het curriculum voor de opleiding Kinesitherapie. Ze coördineerde de internationalisering voor de opleidingen Ergotherapie en Kinesitherapie en de bij- en nascholingen voor de respectievelijke opleidingen. In 2018 behaalde zij haar doctoraat waarbij ze onderzoek voerde naar het effect van interprofessioneel leren samenwerken in de gezondheidszorg op de kwaliteit van zorg voor chronisch geriatrische patiënten in woonzorgcentra.

Paul Van Royen

Paul Van Royen is hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en voorzitter van de stuurgroep die de onderwijsmodule InterProfessioneel Samenwerken in de Gezondheidszorg gestalte gaf. Sinds 1986 is hij verbonden aan het Centrum Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Antwerpen. Hij ontwikkelde een sterk onderzoekscentrum Huisartsgeneeskunde en Eerstelijnszorg, met expertise in kwalitatief onderzoek en met internationale uitstraling. Van 2012 tot 2018 was hij decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Hij is coördinator van het praktijkrichtlijnenproject voor de eerste lijn in België en sinds 2022 promotor van de leerstoel Provincie Antwerpen Zorgberoepen in Evolutie (PAZOE). Hij is een veelgevraagd spreker op nationale en inter nationale fora en auteur van talrijke publicaties. Als huisarts in een groepspraktijk in Antwerpen en als bestuurder in talrijke andere netwerken heeft hij nauw contact met het hele werkveld van de gezondheidszorg.

Voor jou ook interessant?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!