Kanker. Van research tot patiënt

Een handboek voor zorgverleners of studenten die hun kennis over kanker willen uitbreiden

Kanker. Van research tot patiënt

Kanker. Van research tot patiënt. biedt een mooi overzicht over de huidige kennis van kanker en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over deze ziekte.

 

Het boek begint bij wat kanker precies is, hoe vaak de ziekte voorkomt, hoe en waarom ze in het lichaam ontstaat en hoe een tumor groeit en welke gevolgen dat heeft. Daarna komen klinische aspecten, zoals diagnosestelling, de vooruitzichten voor de patiënt en de huidige en nieuwe (toekomstige) behandelingsmethoden aan bod.

 

Het wetenschappelijk kankeronderzoek en de nieuwste kennisontwikkelingen krijgen daarbij speciale aandacht. In het laatste hoofdstuk spitst het boek zich specifiek toe op een aantal vaak voorkomende kankertypes.

 

Het boek richt zich in het bijzonder tot elke zorgverlener of student in een opleiding geneeskunde, biomedische wetenschappen, gezondheidszorg of laboratoriumtechnologie die zijn of haar kennis over de huidige inzichten en toekomstperspectieven over kanker wil uitbreiden. De uitgebreide aandacht voor de recentste wetenschappelijke inzichten en de impact daarvan op de bestaande en nieuwe (doelgerichte) behandelingen van kanker, vormen een cruciaal instrument voor elke (toekomstige) arts, gezondheidswerker of zorgverlener die in aanraking komt met oncologische patiënten of betrokken is bij wetenschappelijk kankeronderzoek.

 

Het boek is bijzonder toegankelijk en didactisch geschreven, bevat duidelijke illustraties en biedt een relevant en actueel aanbod van wetenswaardigheden over de meest besproken aandoening van deze tijd.

Bekijk de inhoudstafel

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Prof. dr. Filip Lardon

Prof. dr. Filip Lardon is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Hij is diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek UAntwerpen. Met translationele kankeronderzoeksteams gaat hij van het lab tot de kliniek op zoek naar nieuwe inzichten in het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en naar nieuwe en betere therapievormen.

Prof. dr. Marc Peeters

Prof. dr. Marc Peeters is gewoon hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Hij is diensthoofd van de afdeling Oncologie van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en coördinator van het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen. Met translationele kankeronderzoeksteams gaat hij van het lab tot de kliniek op zoek naar nieuwe inzichten in het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en naar nieuwe en betere therapievormen.

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!