Oefentherapie bij nekaandoeningen

Evaluatie en behandeling van patiënten met nekpijn

Oefentherapie bij nekaandoeningen

Oefentherapie bij nekaandoeningen bespreekt de evaluatie en behandeling van patiënten met nekpijn. De kinesitherapeut kan er gemakkelijk mee aan de slag en leert de technieken op een veilige manier toe te passen.

 

In het eerste deel wordt dieper ingegaan op de anatomie en biomechanica van de cervicale en scapulothoracale regio, waarbij een klinisch redeneermodel wordt uitgewerkt voor deze patiëntengroep. Zo krijgt de kinesitherapeut een leidraad voor het klinisch onderzoek en voor het behandelplan.

 

In het tweede deel bespreken de auteurs de evaluatie van de patiënt en in het derde deel werken ze stap voor stap een algemeen revalidatieschema uit dat de kinesitherapeut kan gebruiken bij preventieve én therapeutische interventies.

 

Het laatste deel beschrijft specifieke toepassingen aan de hand van casussen en foto’s.

Bekijk de inhoudstafel

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

mijnstudiemateriaal.be

De auteurs

Barbara Cagnie

Barbara Cagnie studeerde af als kinesitherapeut (1999) en manueel therapeut (2001) aan de Universiteit Gent. In 2005 behaalde ze haar doctoraat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie met als titel: Anatomical and functional approach of the vertebral artery in the occurrence of side and adverse effects after spinal manipulation. Sinds 2013 is ze voltijds docent aan de vakgroep REVAKI van de UGent en voorzitter van de postgraduaatopleiding Manuele Therapie van de UGent. Haar onderwijs en onderzoek, evenals haar klinische expertise, zijn specifiek gericht op onderzoek en behandeling van nekpijn. Ze is auteur van meer dan 90 internationale publicaties en geeft regelmatig cursussen op nationaal en internationaal niveau.

Kristof De Corte

Filip Descheemaeker

Ook interessant voor jou?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!