Oefentherapie bij rugaandoeningen

Literatuuroverzicht van de behandeling van rugpijn en praktische leidraad

Oefentherapie bij rugaandoeningen

Oefentherapie bij rugaandoeningen biedt de kinesitherapeut een literatuuroverzicht van de behandeling van rugpijn en een praktische leidraad.

 

In het eerste deel worden een aantal begrippen uitgewerkt. De auteurs bespreken lumbopelvische stabiliteit en gaan in op alle mogelijke articulaire, myogene, neurogene, psychosociale disfuncties en motorischecontroledisfuncties. Aan de hand daarvan wordt een klinisch redeneermodel opgesteld waarmee de kinesitherapeut een individueel oefenprogramma kan opstellen. In het tweede deel wordt stap voor stap een algemeen revalidatieschema uitgewerkt dat als leidraad kan dienen bij zowel preventieve als therapeutische interventies.

 

In het laatste deel beschrijven de auteurs specifieke toepassingen waarin de behandeling van een aantal casussen gedetailleerd wordt besproken. Meer dan 120 foto’s illustreren de oefeningen voor een duidelijker begrip.

Bekijk de inhoudstafel

Ontdek meer!

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Lieven Danneels

Bart Vanthillo

Bart Vanthillo studeerde in 1991 af aan de UGent als licentiaat in de Motorische revalidatie en Kinesitherapie. Hij specialiseerde zich vervolgens in de orthopedische manuele therapie. Hij is sinds 1991 als praktijklesgever verbonden aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie van de UGent, waar hij lesgeeft in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie. Sinds 1996 is hij ook kerndocent aan de postgraduaatopleiding Manuele Therapie van de UGent. Als zelfstandig kinesitherapeut is hij sinds 1991 dagelijks bezig met manuele therapie bij voornamelijk rug- en nekpatiënten.

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!