ZOUFFF! Ton guide professionnel.

Het nieuwe leermiddel Frans gidst je doorheen de Franse taal. Met een doordachte en ingewerkte herhalingssystematiek niet alleen haalbaar, functioneel én motiverend maar maakt van je leerlingen ook echte taalgebruikers!

Frans

Methodewijzer

Ontdekken

L5

L6

Meer

Herhalend: met gespreide oefenmomenten

Elke Mission bevat 10 lessen. Vanaf Mission 7 komen daar 2 lessen herhaling bij: herhaling is dan ook een fundamenteel didactisch principe waarop ZOUFFF! sterk inzet.

ZOUFFF! vertrekt bovendien van korte, behapbare lessen van 25 minuten. Op die manier kun je dagelijks Frans aan bod laten komen en wordt nieuwe en verankerde kennis op geregelde momenten herhaald.

Regelmatige points de contrôle, tijdens en na iedere Mission, geven leerlingen uitgebreide kansen tot evaluatie, zowel formatief als summatief. Bovendien zijn de toetsen steeds beschikbaar in twee versies, zodat alle leerlingen op hun niveau geëvalueerd kunnen worden. Na de toetsen kunnen leerlingen persoonlijke remediëringsoefeningen maken om de leerstof onder de knie te krijgen.

Motiverend: met ingebouwde stimulansen en uitdagingen voor alle leerlingen

ZOUFFF! maakt van leerlingen taalgebruikers, die aan de hand van verschillende tekstsoorten kennismaken met het Frans. Iedere Mission focust op een andere tekstsoort. Dialogen wisselen af met liedjes, leesteksten etc., zodat de leerlingen geboeid blijven én op een leuke manier kennismaken met de culturele aspecten van de Franse taal.

Bekijk de videoclip

Activerend: maakt van je leerlingen echte taalgebruikers

Een communicatieve taaldidactiek stelt de vijf vaardigheden (lezen, spreken, mondelinge interactie, luisteren en schrijven) centraal. De kenniselementen woordenschat en grammatica) staan in functie van de communicatieve vaardigheden, maar zijn ook de bouwstenen die absoluut noodzakelijk zijn om de weg voor de Franse taal te plaveien. Als de stenen voldoende aanwezig zijn én op elkaar aansluiten, dan kun je de weg bewandelen.

ZOUFFF! besteedt ook aandacht aan toetsing in een meer communicatieve setting. Als je woordenschat en grammatica integreert in een vaardigheid, toets en beoordeel je dit op een hoger niveau.

De kenniselementen worden bruikbaar en leerlingen denken op deze manier ook grondiger na waarom ze de vocabulaire en grammatica onder de knie moeten krijgen.

Haalbaar: voor leerling, leerkracht en in tijd

Doorheen het hele leermiddel ondersteunt ZOUFFF! jou als leerkracht om je lessen te differentiëren en zo Frans haalbaar te maken voor iedere leerling.

 

  • Iedere toets is beschikbaar in twee versies, basis en verdiepend.
  • Voor Franstalige leerlingen voorziet ZOUFFF! een schaduwtaak. In hetzelfde communicatiethema van de Mission krijgen zij een taalgerelateerde taak, waarbij ze meer of andere vaardigheden zullen moeten gebruiken.
  • De meeste oefeningen rond vocabulaire, grammaire en communicatie starten op het herhalende verwerkingsniveau (a). Een opstapje naar de b- en soms c-oefening brengt de taalsterke leerling op een hoger (structurerend) verwerkingsniveau.
  • Met de oefeningen ‘Entraînez-vous à parler’ zet ZOUFFF! extra in op de spreek- en gespreksvaardigheid van de leerlingen.

Ondersteunend: vlot hanteerbare handleiding voor snelle of diepgaande ondersteuning

Voor de leerling

ZOUFFF! kiest resoluut voor het behalen van de eindtermen door zoveel mogelijk leerlingen. De verwerkingsniveaus zorgen voor ingebouwde differentiatie. De meeste oefeningen starten op het herhalende verwerkingsniveau (a). Een opstapje naar de b- en soms c-oefening brengt de taalsterke leerling op een hoger (structurerend) verwerkingsniveau. Leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben bij grammatica, kunnen de instructiefilmpjes op eigen tempo herbekijken.

 

Voor de leerkracht

ZOUFFF! gidst ook jou als leerkracht doorheen de Franse taal. De handleiding bevat per les een dubbele pagina met auditieve ondersteuning in beide talen. Bovendien vind je er een uitgebreid aanbod voor differentiatie en evaluatie in Bingel.

De leerstof binnen ZOUFFF! is pittig maar leerlingen houden meer informatie vast op een kortere tijd. Ik heb ook het gevoel dat ze de leerstof grondiger beheersen.

Juf Sarah

VBS Houwaart

Zowel de leerlingen als ikzelf waren erg enthousiast over de tekstsoort die verschilt van de klassieke dialoog. Bovendien is de tekst makkelijk te begrijpen en sluit het perfect aan bij de leefwereld van de leerlingen. De melodie was overigens erg aanstekelijk.

Juf Sophie

Sint-Aloysius Antwerpen

Het leerwerkschrift is overzichtelijk. Aantrekkelijke lay-out voor de leerlingen. Ze vinden de activiteiten heel leuk. Er zijn voldoende oefeningen om de woordenschat in te oefenen. Heel leuk dat er ook oefeningen via Bingel te verkrijgen zijn. Goed dat er op verschillende niveaus kan gewerkt worden.

Juf Els

Basisschool Sint-Vincentius Zwijnaarde

De verhouding tussen woordenschat, grammatica, communicatie en evaluatie is evenwichtig. Goed dat er eerst voldoende ingeoefend wordt en pas op het einde een grotere spreekopdracht. Zo is de kennis bij de leerlingen voldoende onderbouwd om goede zinnen te vormen.

Juf Gaëlle

VBS De Komme Brugge

De 25 minuten-aanpak zorgt voor een behapbare aanpak, niet te veel leerstof in één keer en voldoende afwisseling zorgt ervoor dat leerlingen geboeid blijven. Tijdens het proefthema hoorde ik geen enkele keer “toch niet alweer Frans?” terwijl ze wel iedere dag 25 minuten Franse les volgden.  Dit leermiddel opent nieuwe perspectieven over hoe Frans kan gegeven worden.

Juf Sylvie

GO! De Kleine Prins De Pinte

Ouders geven aan dat ZOUFFF! goed aanvoelt. De leerlingen zijn meer betrokken, kunnen beter Frans en zijn meer gemotiveerd.

directie VBS Bengel, Lokeren

Wil jij starten met taalinitiatie op school?

Kinderen alvast enthousiast maken voor de Franse taal kan spelenderwijs met Oh là là !, onze methode voor taalinitiatie Frans. Oh là là ! biedt unieke materialen voor taalinitiatie Frans voor de derde kleuterklas tot en met het vierde leerjaar. De beeldende verhalen, meeslepende liedjes en speelse activiteiten vormen een leuke kennismaking met de Franse taal en maken kinderen spelenderwijs enthousiast. Maak alvast kennis met Oh là là via onderstaande knop.

 

Ontdek Oh là là!

Voorbeeldmateriaal leerjaar 5

ZOUFFF! 5 - Livre du professeur

Beschikbaar

ZOUFFF! 5 - Cahier A

Beschikbaar

ZOUFFF! 5 - Cahier B

Beschikbaar

ZOUFFF! 5 - Cahier C

Beschikbaar

ZOUFFF! 5 - Cahier D

Beschikbaar

ZOUFFF! 5 - Kit de survie opzoekboek

Beschikbaar

ZOUFFF! 5 - Parcours groeiboek

Beschikbaar

ZOUFFF! 5 - Calendrier

Beschikbaar

Materiaaloverzicht

Voor de leerling

Cahier A+B+C+D (incl. woordkaartjes)

Kit de survie 5 - opzoekboek

Parcours 5 - groeiboek

Voor de leerkracht

Livre du professeur

Correctiesleutel A-B-C-D

Calendrier 5

Flitskaarten 5

Bingel

Boemerangoefeningen op het bingeleiland

Adaptieve oefeningen op het bingeleiland

Geluidsfragmenten uit Missions op het bingeleiland

Instructiefilmpjes voor leerlingen

Digitale ontdekplaten (Destinations)

Bingel Raket

Bordboek met personalisatiemogelijkheden en auditieve ondersteuning

Verrijkte handleiding

Downloadbare en aanpasbare toetsen

Downloads

Voorbeeldmateriaal leerjaar 6

ZOUFFF! 6 - Cahier E - M13

Beschikbaar vanaf september 2024

ZOUFFF! 6 - Cahier E - M14

Beschikbaar vanaf september 2024

ZOUFFF! 6 - Livre du professeur - M13

Beschikbaar vanaf september 2024

ZOUFFF! 6 - Livre du professeur - M14

Beschikbaar vanaf september 2024

Materiaaloverzicht

Voor de leerling

Cahier E-F-G-H (incl. woordkaartjes)

Kit de survie 6 - opzoekboek

Parcours 6 - groeiboek

Voor de leerkracht

Livre du professeur

Correctiesleutel E-F-G-H

Calendrier 6

Flitskaarten 6

Bingel

Boemerangoefeningen op het bingeleiland

Adaptieve oefeningen op het bingeleiland

Geluidsfragmenten uit Missions op het bingeleiland

Instructiefilmpjes voor leerlingen

Digitale ontdekplaten (Destinations)

Bingel Raket

Bordboek met personalisatiemogelijkheden en auditieve ondersteuning

Verrijkte handleiding

Downloadbare en aanpasbare toetsen

Downloads

Nieuwjaarsbrieven bij ZOUFFF!

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Binnenkort is het weer tijd voor nieuwjaarsbrieven. Dit jaar kunnen jouw leerlingen uitpakken met hun kennis Frans want ZOUFFF! biedt nieuwjaarsbriefteksten aan in het Frans.

Voor leerjaar 5 is er eentje volledig in het Frans en eentje met een mix van Frans en Nederlands. Voor leerjaar 6 zijn er maar liefst 3 verschillende nieuwjaarsbriefteksten in het Frans. Jij kiest wat jou en jouw leerlingen het meest aanspreekt.

 

Download de nieuwjaarsbriefteksten in PDF Download de nieuwjaarsbriefteksten in Word

Ondersteuning bij ZOUFFF!

Wij helpen jou om het beste uit je leerlingen én uit jezelf te halen. 

 

Bij ZOUFFF! bieden we een uitgebreide ondersteuning aan. Niet alleen voor de leerling, maar ook voor de leerkracht. De handleiding bevat per les een dubbele pagina waarin de les op een overzichtelijke manier samengevat staat. Via auditieve ondersteuning in beide talen gidst de handleiding jou door de lesgang. Je vindt er bovendien ook een uitgebreid aanbod voor differentiatie en evaluatie in Bingel.

 

Bekijk de handleiding

Vragen?

Heb jij vragen over ZOUFFF!?

We verzamelden alle ondersteuning bij ZOUFFF! op één pagina. Daar vind je een uitgebreide lijst met veelgestelde vragen. Heb je toch nog een vraag die er niet tussen staat? Dan kan je via de ondersteuningspagina makkelijk contact opnemen met het team van ZOUFFF! Wij helpen je met plezier verder.

Naar de ondersteuningspagina

Word lid van de ZOUFFF!-community op Facebook

ZOUFFF! heeft een groeiende community op Facebook waarin leerkrachten van beide jaren ervaringen, tips en materialen kunnen delen. Je kan er terecht met al je vragen en krijgt als eerste alle nieuwtjes over ZOUFFF! te zien.

Sluit je aan bij de community

Overzicht van materialen en prijzen

Wil je graag een overzicht van alle materialen van ZOUFFF!? Via onderstaande knop krijg je een duidelijk overzicht van het noodzakelijk basismateriaal én het facultatieve en digitale materiaal dat beschikbaar is.

Overzicht prijzen

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes rondom ZOUFFF! Schrijf je via onderstaande knop in om regelmatig updates, tips en leuke weetjes te ontvangen over het nieuwste leermiddel voor Frans

Blijf op de hoogte

Volg een e-learning

Start je net met ZOUFFF! of wil je je kennis nog eens opfrissen? Schrijf je in voor een e-learning om weer helemaal up-to-date te zijn met alles wat ZOUFFF! te bieden heeft.

Link naar de e-learning

ZOUFFF! bestellen?

ZOUFFF! bestellen voor bij jou op school?

Je vindt alle materialen voor leerjaar 5 in onze webshop.

De materialen van leerjaar 6 zullen vanaf augustus 2024 beschikbaar zijn in de webshop. Ons team in het magazijn maakt met veel plezier jouw bestelling klaar.

Bestel ZOUFFF!

Beoordelingspakket

Ga op avontuur doorheen ZOUFFF! voor het vijfde leerjaar en vraag alvast een beoordelingspakket aan. Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ontvang het beoordelingspakket van ZOUFFF! voor het vijfde leerjaar bij jou op school!

Het beoordelingspakket voor leerjaar 5 bevat:

  • De Methodewijzer,
  • Cahier A-B-C-D voor de leerling,
  • Mission 9 uit Livre du prof voor de leerkracht,
  • Kit de suvie opzoekboek,
  • Parcours oefenboek,
  • een set leuke beloningsstickers.

Momenteel is er enkel een beoordelingspakket voor leerjaar 5 beschikbaar. Het pakket wordt zo snel mogelijk naar de school verstuurd.

ZOUFFF! C’est parti !

AANVRAGEN