Lift Explore

Een boeiende kennismaking met economie in onze samenleving.

Economie

A-stroom, Doorstroomfinaliteit

Een positieve keuze voor het vak economie

Met Lift Explore maken leerlingen kennis met economie in onze samenleving. In verschillende thema´s worden de veelzijdigheid en breedte van het vak economie belicht. De activerende werkvormen en interactieve opdrachten die dichtbij hun leefwereld liggen, trekken je leerlingen als het ware de wereld van de economie in.

Met Lift Explore kun je perfect 1 of 2 uur economie als oriënterend vak in het eerste of tweede leerjaar van de A-stroom in de complementaire uren aanbieden.

In de tweede graad kan je met Lift Explore aan de slag tijdens economie voor niet-economische richtingen.

Grote variatie aan activerende werkvormen

Boeiende thema's die leerlingen stimuleren om een positieve keuze voor economie in de tweede graad te maken

Verschillende trajecten in het leerwerkboek en op diddit maken differentiatie haalbaar

Handige ICT-fiches

Doorblader het aanbod

Aan de slag met Lift Explore

Een duidelijke structuur voor jou en je leerlingen

Elk thema begint met een Step-in, een originele insteek om je leerlingen te prikkelen en jou als leerkracht een goed idee te geven van hun kennisniveau. De leerlingen doorlopen vervolgens verschillende Levels, waarbij ze telkens één centrale onderzoeksvraag beantwoorden. Wanneer alle Levels zijn afgerond, volgt de Step-up. Daarin dagen we leerlingen uit om de verworven kennis toe te passen in een grotere opdracht.

Haalbare differentiatie

Je verkent de onderzoeksvraag aan de hand van verschillende opdrachten, onder de noemer Explore. Bij verschillende opdrachten kunnen de leerlingen kiezen uit twee of meerdere opties. De opties geven je de keuze of je graag een uitdaging wilt aangaan of liever meer ondersteuning wenst. Het kan ook zijn dat je kunt kiezen volgens je interesse.

Sterke ICT-integratie

De leerwerkboeken bevatten een stevig ICT-luik, bestaande uit tientallen ICT-fiches. Doorheen de thema's verwijzen de auteurs naar de fiches aan de hand van een herkenbaar icoon. De fiches helpen je leerlingen om zelfstandig met databanken en rekenbladen aan de slag te gaan, infographics te creëren, foto's en video's te monteren en online samen aan de slag te gaan.

Doorblader het aanbod van Lift Explore

Naar de webshop

Lift Explore A-stroom

Leerwerkboek

Lift Explore Graad 2

Leerwerkboek

Hybride leren

Lift is een methode die jou toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met het leerwerkboek. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken. Je kunt de leerpakketten van Lift vinden op het digitaal leerplatform diddit.

Lees meer over diddit

Zeer gevarieerd leerwerkboek, veel ICT-mogelijkheden. Zeker geen saaie voorstelling van het vak economie!

Leerkracht basisoptie economie, Virgo+ Vilvoorde

Ontdek onze andere methodes

Lift

Secundair onderwijs

Economie

A-stroom, Arbeidsmarktfinaliteit, B-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Hybride methode

Meer info

MikS

Secundair onderwijs

Mens en samenleving

A-stroom, B-stroom

Hybride methode

Meer info

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!