Track 'n' Trace

Track ‘n’ Trace draagt haalbaarheid, functionele communicatie en actief leren hoog in het vaandel. De methode biedt een uniek differentiatietraject, op maat van klassen in de dubbele finaliteit.

Doorblader het aanbod

Track 'n' Trace your progress

De methode staat voor een doordacht didactisch concept en een uniek differentiatietraject. Aan jou de keuze wanneer je differentieert en hoe je de differentiatie inzet om optimaal in te spelen op de leernoden van je klas. In de update van de methode vind je geactualiseerd materiaal, aangepast aan jouw behoeften en die van je klassen.

Activerende taallessen

Flexibel inzetbaar

Ingebouwde differentiatie

Bekijk materiaal voor jaar 6

Aan de slag met Track ‘n’ Trace

 

Bij Track ‘n’ Trace kies je voor leerwerkboeken, van het derde tot het zesde jaar, die grondig worden aangepast op het ritme van de modernisering. De structuur met differentiatietrajecten blijft herkenbaar doorheen de jaren en de onderwerpen staan nog dichter bij de leerlingen.

 

In de 3de graad voorzien we bovendien nog 2 graadbundels of trackings:

  • All abroad: voor Toerisme
  • To the point: voor Taal en communicatie
  • What’s cooking: voor Horeca (enkel online)

Deze extra graadbundels worden volledig uitgewerkt op maat van de vernieuwde specifieke leerplannen.

Hoe werk je met Track 'n' Trace?

Units

Het leerwerkboek bestaat uit hoofdstukken of units die telkens op dezelfde manier zijn opgebouwd. Op de voorpagina van elke unit vinden je leerlingen terug wat ze zullen leren om de taak aan het einde van de unit, de Check Out, goed uit te voeren. Deze voorpagina toont de weg die ze zullen afleggen.

Duidelijke opbouw

Check in

In de Check In maken je leerlingen een eerste keer kennis met het thema van de unit. Daar wordt de voorkennis ook geactiveerd.

Voorkennis activeren

Main track

De Main Track is opgebouwd uit verschillende Steps. In elke Step leer je een afzonderlijke bouwsteen om de taak aan het einde van de unit te kunnen maken.

Activerende taallessen

Summary

De Summary is een overzicht van de grammatica, woordenschat, strategieën, veelgebruikte uitdrukkingen en extra info over culturele achtergrond. Handig voor je leerlingen dus, alvorens ze in On different tracks vliegen.

Overzicht bouwstenen

On different tracks

In On different tracks beslis jij als leerkracht wanneer je leerlingen de Check, die bij een bepaalde Step hoort, kunnen maken. Afhankelijk van het resultaat kunnen ze – helemaal volgens hun tempo en niveau – de leerstof nog even herhalen, extra oefenen of meer verdiepende oefeningen maken. Dat kan helemaal zelfstandig doorlopen, met een partner of samen met de klas.

Slim differentiëren

Check out

Als je alle bouwstenen in de Main Track hebt doorlopen en ze voldoende werden ingeoefend in On Different Tracks, dan zijn je leerlingen zeker klaar voor de Check Out, de communicatieve opdracht aan het einde van de unit. Hier kun je alles wat je geleerd hebt, in de unit toepassen. Elke Check Out gebruikt de OVUR-strategie.

Actieve verwerking

Trace your steps

Ten slotte kun je leerlingen na elke unit het online portfolio op digitaal leerplatform individueel of samen met jou invullen. Zijn er dingen die nog niet zo goed lopen, dan krijgen ze meteen ook digitale oefeningen bij hun werkpunten.

Automatische remediëring

Doorblader het aanbod van Track 'n' Trace

Naar de webshop

Track 'n' Trace 3 (editie 2021)

Leerwerkboek

Track 'n' Trace 4 (editie 2022)

Leerwerkboek

Track 'n' Trace 5 (editie 2023)

Leerwerkboek

Track 'n' Trace 5/6 - Tracking All abroad

Graadleerwerkboek toerisme

Track 'n' Trace 5/6 - Tracking To the point

Graadleerwerkboek Taal en communicatie

Track 'n' Trace 5/6 - Tracking What's cooking

Online graadmodule Horeca

Track 'n' Trace 6 (editie 2024)

Leerwerkboek

Hybride leren

Track ‘n’ Trace is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

Lees meer over diddit

De methode biedt voldoende leerkansen voor zowel zwakke als sterke leerlingen.

Leerkracht Engels, Don Bosco Middenschool Groot-Bijgaarden

Track 'n' Trace is actueel en geeft de kans om te differentiëren.

Leerkracht Engels, Sint-Ursula Lier

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!