On y va !

On y va ! werd geschreven op maat van de specifieke leerbehoeften van je leerlingen. Je zet het leerwerkboek snel naar je hand en speelt zo makkelijk in op de noden van je klassen.

Frans

Arbeidsmarktfinaliteit, B-stroom

Doorblader het aanbod

Frans voor de B-stroom en de arbeidsmarktfinaliteit

On y va !  speelt in op de diverse kennis en achtergrond bij leerlingen uit de B-stroom en arbeidsmarktfinaliteit. De methode zet heel erg in op differentiatie en vertrekt vanuit de leefwereld van de leerling. Met een uitgebalanceerd aanbod aan bouwstenen en werkvormen, vergroten we de spreekdurf van je klassen. Zo leren we de leerlingen stap voor stap zelfredzaam te worden in het Frans.

Focus op motivatie en differentiatie

Solide structuur en stapsgewijze opbouw

Veel variatie aan werkvormen

Bekijk proefmateriaal voor jaar 4

Aan de slag met On y va !

Motivatie en variatie

De verhaallijn van Juliette, Adil en hun vrienden, zorgt voor herkenbare situaties en motiveert de leerling om Frans te begrijpen en te gebruiken. De leerlingen gaan aan de slag met haalbare opdrachten en activerende werkvormen, waarbij ze individueel, in groepjes of klassikaal werken. Met gerichte checklists volgen ze hun eigen progressie op. Zo weten ze steeds wat ze reeds goed doen en waaraan ze nog wat extra moeten werken.

Herkenbaarheid centraal

Structuur en opbouw

Elk hoofdstuk is opgebouwd als een traject met vaste rubrieken. De leerling zal steeds eerst zijn voorkennis activeren, nadien receptieve vaardigheden inoefenen en actief leren. Vervolgens bereidt hij zich voor op de productieve vaardigheden om op die manier, via het differentiatietraject, de communicatieve opdrachten te volbrengen. Met functioneel kleurgebruik behouden we het overzicht van de bouwstenen.

Didactisch doordacht

Haalbare differentiatie

Elk hoofdstuk in On y va ! heeft een aparte rubriek, een uitgekiend differentiatietraject, zowel in het leerwerkboek als op het onlineleerplatform. Hierbij is er aandacht voor elke leerling. Bovendien focust On y va ! niet enkel op kennisonderdelen, maar vooral op het remediëren/ verdiepen van vaardigheden.

Volledig op maat

Doorblader het aanbod van On y va !

Naar de webshop

On y va ! 1

Leerwerkboek

On y va ! 2

Leerwerkboek

On y va ! 3

Leerwerkboek

On y va ! 4

Leerwerkboek

Hybride leren

On y va ! is een methode die het toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) op het digitaal leerplatform diddit aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Combineer met eigen materiaal

Handige individuele opvolging

Lees meer over diddit

On y va ! is zeer geschikt voor het doelpubliek. De lay-out spreekt aan en de leerlingen kunnen echt werken op eigen niveau en in stijgende lijn.

Cindy Bellon

Leerkracht Frans, Richtpunt campus Buggenhout

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!