BIOgenie+

Een uitdagende, complete methode waarin leerlingen onderzoeksvaardigheden leren en stap voor stap naar zelfstandig onderzoek worden geleid.

Natuurwetenschappen

A-stroom

Zelfstandig op onderzoek in natuurwetenschappen

BIOgenie+ is een complete en uitdagende methode natuurwetenschappen voor de eerste graad van de A-stroom. De boeken zijn rijkelijk geïllustreerd met kleurrijke, recente foto’s en tekeningen die de leerstof verduidelijken en het inzicht in de materie aanscherpen. Leerlingen leren onderzoeksvaardigheden en worden stap voor stap naar zelfstandig onderzoek geleid.

Behandelt basis- én verdiepingsdoelstellingen

Helder en bondig taalgebruik

Sterk in studiecomfort: elk hoofdstuk wordt afgesloten met een gestructureerde samenvatting

Dankzij het digitale leerplatform diddit worden leerling en leerkracht bovendien optimaal ondersteund

Doorblader het aanbod

Aan de slag met BIOgenie+

 

De leerwerkboeken van BIOgenie+ zijn in het kader van de onderwijshervorming herwerkt. Aan het didactische concept werd niet geraakt. De nieuwe uitgaven voldoen aan de basis- en verdiepingsdoelstellingen van het leerplan (conceptuele doelen). Daarnaast beschik je over het online leerplatform diddit, incl. een extra aanbod.

 

 

BIOgenie+ legt een focus op:

 

Verdieping en verbreding

Met het verdiepend/verbredend aanbod beschik je over materiaal om de lessen af te stemmen op de klasgroep en/of om individueel te differentiëren. En dit allemaal op basis van de interesses van je leerlingen. Een handig instrument zijn ook de ontdekplaten: een gelaagde structuur over een specifiek onderwerp waar verschillende soorten informatie aan verbonden is, zoals filmpjes, teksten, grafieken en hyperlinks.

Onderzoekend leren

We ondersteunen je als leerkracht om leerlingen een onderzoekende houding aan te leren en te werken volgens een natuurwetenschappelijke methode. In het leerwerkboek vind je een groot aanbod aan uitgewerkte proefjes. Online voorzien we onder andere werkblaadjes bij de experimenten. Leerlingen kunnen zo ook zelfstandig de aspecten van de natuurwetenschappelijke methode uitgebreid oefenen.

Aan de slag

Een van de sterke troeven van BIOgenie+ is het onderdeel ‘Aan de slag’. Hier vind je heel wat oefeningen en actuele experimenten, bijvoorbeeld rond composteren en wateronderzoek. Daarnaast vind je op het onlineplatform ook heel wat adaptieve oefenreeksen om alle leerstof onder de knie te krijgen. Dit alles kan je mooi opvolgen als leerkracht in het dashboard.

Doorblader het aanbod van BIOgenie+

Naar de webshop
leerwerkboek BIOgenie+ 1

BIOgenie+ 1

Leerwerkboek

leerwerkboek BIOgenie+ 2

BIOgenie+ 2

Leerwerkboek

Hybride leren

BIOgenie+ is een methode die jou toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.

 

Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerwerkboeken. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken. Je kunt de leerpakketten van BIOgenie+ vinden op het digitaal leerplatform diddit.

Lees meer over diddit

BIOgenie+ en STEM

In het leerplan zijn ook doelen opgenomen rond de interactie tussen mens, natuur, ruimte en techniek, kortweg de STEM-doelen. Op diddit voorzien we een aantal STEM-opdrachten, met vraagstukken op maat van je klas. We behandelen actuele issues zoals

  • duurzaam omgaan met water
  • hoe beperk je je eigen afvalberg
  • impact van voedselproductie op onze gezondheid en milieu
  • STEM-beroepen

Handig, leerkracht- en leerlingvriendelijk en duidelijke structuur voor een lessenreeks.

Leerkracht natuurwetenschappen

OLVC plus

Klaslokaal met leerlingen, secundair onderwijs

Ontdek onze andere methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur

Onze educatief adviseurs bezorgen je graag meer informatie over BIOgenie+!