Boektoppers

Een pakket Boektoppers, dat is een uitgebalanceerde selectie boeken, aangepast aan de leeftijd en de leefwereld van je leerlingen. Zo is er voor elk wat wils en krijg jij je leerlingen weer aan het lezen. Bovendien zijn de pakketten supervoordelig, want je ontvangt vier fantastische boeken voor slechts € 20.

Nederlands

A-stroom, Arbeidsmarktfinaliteit, B-stroom, Doorstroomfinaliteit, Dubbele finaliteit

Bestel de pakketten op onze webshop

Voordelig leesplezier voor het secundair onderwijs

Per graad stellen we een pakket samen dat bestaat uit 4 boeken. Daarbij gaan we voor variatie, kwaliteit en uiteraard de voordelige prijs die bij de Boektoppers hoort. In elk pakket vind je ongetwijfeld iets dat aansluit bij jouw voorkeur. Tegelijk hebben we de pakketten zo samengesteld dat je ook in elk pakket iets nieuws leert kennen. Ontdek snel alle pakketten!

Gevarieerde pakketten

Kwalitatieve titels

Supervoordelige prijs

Haal alles uit je Boektoppers met de leesdossiers

Ontdek een wereld vol leesplezier met de Boektoppers. Bij elk boek voorzien we een uitgebreid leesdossier en boeiende luisterfragmenten, zodat jij je lessen eenvoudig kunt voorbereiden. Als leerkracht krijg je immers ook toegang tot alle oplossingen.

Pakket A

Pakket B

Pakket C

Extra voordelen

Boektoppers '24-'25 voor graad 1

Ben je benieuwd naar het nieuwe pakket voor de eerste graad? Hier vind je de nieuwe titels. We hebben weer heel wat nieuw leesplezier voor je verzameld. De pakketten zijn bestelbaar vanaf september!

Escape room – Maren Stoffels

Zeevonk – Wendy Huyghe

Duet met valse noten – Bart Moeyaert

Het verloren galjoen – Johan Vandevelde

Bestel je Boektoppers

Escape room – Maren Stoffels

Heb je er al eens bij stilgestaan dat je in een escape room overgeleverd bent aan een vreemde? Vier vrienden ondervinden wat dat betekent …

 

Ze geven zich op voor een escape room en moeten binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit de kamer. Maar de persoon die hen opsluit, is helemaal niet van plan hen te laten gaan, want een van de jongeren is het doelwit. Maar wie? Ontdek hoe al hun verhalen met elkaar verweven zijn, door dit bloedstollende boek in één ruk uit te lezen.

Top 10 Boekenzoeker

Zeevonk – Wendy Huyghe

Op een stormachtige nacht vergaat de vissersboot van Lena’s vader, Antoine Blomme. De begrafenis verloopt kil, want in Oostende wordt gefluisterd dat het allemaal de schuld is van die roekeloze Antoine. Lena gelooft er niets van, want niemand kende de Noordzee zoals haar papa.

 

Wanneer de begrafenisboot plots wordt opgeschrikt door een felle schok, ziet ze nog net een zwarte schim onder de boot verdwijnen. Maar niemand gelooft haar, zelfs haar beste vriendin Kaz niet.

Nominatie Leesjury 2024

Verfilmd

Duet met valse noten – Bart Moeyaert

Liselot en Lander zitten samen in de klas. Op een bepaald ogenblik gebeurt wat dagelijks duizend keer gebeurt en toch uniek blijft: er klikt iets tussen twee jonge mensen. Liselot en Lander leren elkaar beter kennen. En dan is er het schoolfeest, en dat rare voorval.

 

In Duet met valse noten vertellen Liselot en Lander om de beurt het verhaal van hun eerste liefde. Het hele verhaal, van de eerste hartkloppingen tot de laatste schok.

1ste prijs KJV 1983

Het verloren galjoen – Johan Vandevelde

Armorië en Vernalia voeren al jaren oorlog met elkaar. Lissanda, een meisje met speciale krachten, verblijft in een weeshuis in Armorië. Op een dag wordt een jongen uit Vernalia binnengebracht, wiens geheugen gewist is. Ze worden bevriend en besluiten samen te ontsnappen.

 

Op hun tocht ontmoeten ze heksen en piraten, maar het grootste mysterie ligt bij de twee tieners: welke geheimen draagt de jongen zonder geheugen mee? En hebben ze iets te maken met de krachten van Lissanda?

Nominatie Leesjury 2020

Boektoppers '24-'25 voor graad 2

Ben je benieuwd naar het nieuwe pakket voor de tweede graad? Hier vind je de nieuwe titels. We hebben weer heel wat nieuw leesplezier voor je verzameld. De pakketten zijn bestelbaar vanaf september!

Has#tag – Dirk Bracke

Klem – Ish Ait Hamou

Infinity Son - Feniksbloed – Adam Silvera

De poppenspeler van Lampedusa – Rindert Kromhout

Bestel je Boektoppers

Has#tag – Dirk Bracke

Marie is 17. Twee jaar geleden gebeurde er iets verschrikkelijks, waardoor haar zelfvertrouwen zoek is. Zelfs haar beste vriendin Chloé weet niets van haar vreselijke geheim.

 

Door zich uitdagend te kleden, trekt knappe Marie de aandacht van heel wat jongens, waardoor ze haar problemen even kan vergeten. Toch helpt die aandacht haar maar tijdelijk. Tot in de Facebook-chat Anton opduikt, een jongen die stap voor stap haar vertrouwen wint. Maar is die kerel wel echt te vertrouwen?

Verfilmd door Adil El Arbi en Bilall Fallah

Klem – Ish Ait Hamou

Klem vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting in de trein tussen de voormalige chirurge Els en de Palestijnse vluchteling Sulayman. Tijdens de treinrit ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

 

Deze filmeditie bundelt de novelle en het script van de kortfilm, geschreven en geregisseerd door Ish zelf.

Geschreven in het kader van Te gek?! 2016

Infinity Son - Feniksbloed – Adam Silvera

De tweelingbroers Emil en Brighton groeien op in New York. Al van kinds af aan verafgoden ze de ‘spreukwachters’, een legendarische groep mensen met speciale krachten die de magische wereld beschermen.

 

Emil is het tegenovergestelde van zijn broer. Hij is zachtaardig en werkt in een museum. Toch krijgt hij op zijn achttiende magische krachten – en Brighton niet. Plots wordt Emil zelf een spreukwachter en leidt hij een leven dat hij eigenlijk niet wil, tot ontzetting van zijn broer.

De poppenspeler van Lampedusa – Rindert Kromhout

1948. Rome herademt na de oorlog. Matteo is achttien en droomt ervan acteur te worden. Hij is stamgast in Caffè della Pace, waar kunstenaars elkaar ontmoeten. De pittige politieke discussies die thuis gevoerd worden, gaan deels aan hem voorbij, maar de bedelende kinderen op straat laten hem niet los. Wat moet er van hen worden?

 

En er is Davide. Een betere vriend kan Matteo zich niet wensen. Maar de vriendschap wordt verwarrend wanneer blijkt dat Davide verliefd is op Matteo.

Nominatie Leesjury 2024

Boektoppers '24-'25 voor graad 3

Ben je benieuwd naar het nieuwe pakket voor de derde graad? Hier vind je de nieuwe titels. We hebben weer heel wat nieuw leesplezier voor je verzameld. De pakketten zijn bestelbaar vanaf september!

De Griekse mythen – Ilja Leonard Pfeijffer

Het verhaal van de Dienstmaagd – Margaret Atwood

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

Kroniek van een aangekondigde dood – Gabriel García Márquez

Bestel je Boektoppers

De Griekse mythen – Ilja Leonard Pfeijffer

In zijn meesterlijke stijl beschrijft Pfeijffer de grootse verhalen van het oude Griekenland voor de lezer van nu. Hij verhaalt over de goden Zeus en Hera, de helden Herakles en Theseus, de Argonauten en de strijd om Troje …

 

De overvloed aan mythen wordt gepresenteerd als één groot, meeslepend epos van de schepping van hemel en aarde tot aan de terugkeer van Odysseus. Goden, mensen en andere aardbewoners: het is een verhaal dat de mensheid al 3000 jaar aanspreekt.

Het verhaal van de Dienstmaagd – Margaret Atwood

In de voormalige Verenigde Staten heeft een christelijke beweging de macht gegrepen. In de nieuwe republiek Gilead moet iedereen naar de letter van het Oude Testament leven.

 

Vanfred, de vertelster, behoort tot de nieuwe klasse der ‘Dienstmaagden’, die slechts één doel heeft: zich voortplanten. In een sobere stijl, die afwisselend koele observatie, ontroering, wanhoop, hartstocht en wrange humor reflecteert, legt ze het zwarte hart bloot achter de façade van een reactionair establishment.

Arthur C. Clarke Award 1987

Governor General’s Award 1987

Verfilmd

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman

De mens is een beest, zeiden de koningen. Een zondaar, zeiden de priesters. Een egoïst, zeiden de boekhouders. Al eeuwen is de westerse cultuur doordrongen van het geloof in de verdorvenheid van de mens. Maar wat als we het al die tijd mis hadden?

 

Dit boek verweeft de jongste inzichten uit de psychologie, economie, biologie en archeologie. Het geeft nieuwe antwoorden op oude vragen en herschrijft niet alleen de geschiedenis, maar werpt ook een nieuw licht op onze toekomst.

NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek in 2020

Kroniek van een aangekondigde dood – Gabriel García Márquez

In een dorpje in Guajira wordt een bruiloft gevierd met een gigantisch feest. Nog geen vier uur na de huwelijksvoltrekking wordt de bruid naar huis gestuurd, omdat blijkt dat ze geen maagd meer is. Onder druk van haar moeder noemt het meisje de naam van een jongen uit het dorp: Santiago Nasar.

 

Haar broers beginnen hun slagersmessen te slijpen en kondigen aan dat ze de jongen zullen vermoorden. Toch lijken ze er ook alles aan te doen om tegengehouden te worden.

Nobelprijs Literatuur 1982

Bestel je met je school minstens 10 dezelfde pakketten Boektoppers, dan geniet je van heel wat voordelen. We lijsten ze graag voor jou even op.

 

De digitale leesdossiers

 

Ons ervaren auteursteam zorgt voor uitdagende en inspirerende verwerkingsopdrachten. De suggesties zullen je leerlingen inzichten geven in de opbouw, achtergrond en thematiek van de gelezen boeken. Je krijgt toegang tot een versie voor de leerling en een versie voor de leerkracht.

Voor elk boek is er:

  • een korte inhoud
  • een reeks verwerkingsopdrachten + oplossingen
  • een luisterfragment

 

10 % korting

 

Je ontvangt 10 % korting voor jouw school op de bestelde Boektoppers (vanaf 10 dezelfde pakketten).

Bestel de pakketten op onze webshop

Ontdek onze methodes

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!