Leer ons beter kennen

VAN IN is de grootste educatieve leermiddelen ontwikkelaar in België. Wij ontwikkelen innovatieve leeroplossingen voor leerlingen en leerkrachten die het onderwijs van vandaag en morgen mogelijk maken.

 

Onderwijs zit in ons DNA sinds 1833!

 

We zijn onderdeel van de Europese groep Sanoma Learning, een divisie van het Finse Sanoma die ons kunnen inspireren en ondersteunen. We hebben een vestiging in Mont-Saint-Guibert en onze hoofdzetel is gelegen in Wommelgem.

 

Meewerken aan het onderwijs van morgen?

 

Dat kan! Lees er snel meer over.

Wat doen we?

VAN IN is toonaangevend in de markt en speelt een belangrijke rol bij het helpen bereiken van “het onderwijs van morgen”, waar gedifferentieerd onderwijs steeds belangrijker wordt. Daarom wordt blijvend geïnvesteerd in kwalitatieve content en digitale leerplatformen die gepersonaliseerd leren mogelijk maken.

 

Onze missie

 

Samen slimmer leren: daar gaan we bij VAN IN elke dag voor.

 

Vol overgave, want we geloven rotsvast in sterk onderwijs en innovatieve leeroplossingen. Wij ondersteunen leerkrachten om het beste uit zichzelf en uit hun leerlingen te halen.

 

En met de glimlach, want we hebben een boon voor blije leerlingen en leerkrachten. Het is mooi om talenten te zien groeien. Het is nog mooier om eraan te mogen bijdragen.

Pionier in digitalisering

VAN IN lanceerde in 2011 Bingel als eerste een onlineleerplatform voor leerlingen en leerkrachten van het basisonderwijs, en trok daarmee de digitalisering van het onderwijs op gang. In de eerste dagen van januari 2021 werd ook de 2 miljardste oefening gemaakt op Bingel. Ondertussen wordt dit Vlaamse topproduct ook Europees gebruikt. Bingel blijft evolueren, de kinderen boeien en leerkrachten ondersteunen.

 

In 2015 is ook diddit, het digitaal leerplatform voor secundair onderwijs, gelanceerd. Waarbij we vandaag al in 75% van de scholen aanwezig zijn. Voor het hoger onderwijs hebben we met veel trots het platform Blend gelanceerd. Samen ontwikkelen we de beste tools voor het onderwijs van morgen.

 

De onderwijshervorming in SO gaf meer dan 22 (nieuw/hernieuwde) methodes met zich mee voor ons team.

86% van alle Vlaamse lagere schoolkinderen Bingelen en elke dag worden er 1,3 miljoen oefeningen op Bingel gemaakt (in de klas, aan de keukentafel, in de kinderkamers…)

Meer dan 1800 auteurs (onderwijsprofessionals uit de klaspraktijk) + 200 interne collega’s.

Vorig schooljaar telde diddit maar liefst 240.000 unieke gebruikers.

Moderniseren. Digitaliseren. Hybride leren.

Bingel

Bingel is het all-round onlineleerplatform voor het lager onderwijs waar leerkracht én leerling centraal staan.

Ga naar Bingel

diddit

Diddit is het motiverende digitale leerplatform voor alle leerlingen en leerkrachten in het secundair onderwijs.

Ga naar diddit

iDiddit

Heel trots, én met veel plezier, stellen we dit voorjaar iDiddit aan je voor, een grondig vernieuwd én verbeterd onlineleerplatform voor de derde graad.

Ga naar iDiddit

Blend

Blend geeft docenten in het hoger onderwijs de vrijheid om te kiezen, want jij weet het best welke ingrediënten jouw les nodig heeft.

Ga naar Blend

Neem een kijkje achter de schermen en word deel van ons team

Hoe komt een leeroplossing tot stand? Wie werkt er allemaal bij Uitgeverij VAN IN? Neem een kijkje achter de schermen!

 

Dankzij de enthousiaste inzet van onze medewerkers en auteurs kunnen wij het onderwijs innovatieve en kwaliteitsvolle leermiddelen aanbieden. Wil je hiervan deel uitmaken?

Ontdek onze vacatures Word auteur