Mijn startpagina

Zodra je bent ingelogd in iDiddit, kom je op Mijn startpagina terecht, je overzichtspagina in het platform.

 

Onder de tab Mijn Bibliotheek zitten alle methodes waar je een licentie voor hebt aangekocht via een Comfort Pack. Dat zijn de methodes zoals wij bij de uitgeverij die ontwikkelen, volgens een duidelijk concept en didactische leerlijn, én leerplanconform.

 

Van die methode kun je je klassen aanmaken. En vanaf dan zet je het materiaal volledig naar je hand en pas je het aan per klas!

 

Alles over je Startpagina in iDiddit Hoe maak je een klas aan in iDiddit?

Mijn lesmateriaal

Onder ‘Mijn lesmateriaal vind je alles van het boek terug, in digitale vorm en helemaal volgens de structuur van het boek. Die structuur zie je ook terug in de handige inhoudsopgave die je links van je scherm kunt openen.

 

Maar je vindt er ook meer: al het extra materiaal zoals audio, video, eigen bronnen en natuurlijk de adaptieve oefenreeksen staan meteen mee in je Lesmateriaal.

Ontdek de structuur van je Lesmateriaal in iDiddit Veelgestelde vragen over Lesmateriaal

Lesmateriaal bewerken

Je kunt onze methode volledig aanpassen naar de noden en het niveau van jouw leerlingen. En dat op 3 verschillende manieren. Voeg eigen materiaal toe – oefeningen en theorie – verschuif of verberg bepaalde lesblokken voor je klas, of wijzig de volgorde van de hoofdstukken.

 

En dat is niet alles: je kunt ook inhouden uit andere methodes waar je een licentie op hebt, binnentrekken in je Lesmateriaal. Flexibiliteit troef!

Ontdek alle mogelijkheden om je lesmateriaal te bewerken Veelgestelde vragen over Lesmateriaal

Bordboek

Het bordboek is de digitale variant van je handboek, leerwerkschrift of werkschrift.

 

Hoe kun je het beste aan de slag met het bordboek? Welke knoppen gebruik je waarvoor? Hoe gebruik je jouw bordboek offline? Hoe kun je aantekeningen of bijlagen toevoegen, opslaan, tonen? Download de handleiding voor het bordboek via de knop. Daarin vind je stap voor stap alle informatie die je nodig hebt om het bordboek te gebruiken.

 

Heb je een specifieke vraag? Dan vind je vast het antwoord bij onze veelgestelde vragen!

 

Opgelet: het bordboek werkt op exact dezelfde manier in diddit als in iDiddit. De handleiding en veelgestelde vragen gelden dus voor beide platformen.

Download de handleiding Veelgestelde vragen over het bordboek

Noteren

Laat je leerlingen gestructureerd noteren

 

Digitaal noteren, dat kan ook in iDiddit. Via het menu ‘Notities’ open je de notitiemodule met tekstverwerker. Zowel bij de volledige lesblokken als bij specifieke onderdelen kun je notities nemen. Deze blijven altijd bewaard en zijn extra handig voor de leerlingen wanneer ze studeren voor een toets of examen, of zelfstandig oefeningen of opdrachten maken.

Hoe werken Notities in iDiddit? Veelgestelde vragen over Noteren

Oefenen

Leerlingen kunnen naar hartenlust oefenen in iDiddit. Afhankelijk van de methode en het jaar kun je heel wat gevarieerde, gesloten oefenvormen inzetten, met automatische verbetering. Maar evengoed zijn er open vragen, zeker voor graad 3.

 

Daarnaast bieden heel wat methodes ook adaptieve oefenreeksen aan.

Hoe werken oefeningen in iDiddit? Veelgestelde vragen over Oefenen

Opdrachten

Met het lesmateriaal, de lesblokken uit de methode of die je zelf hebt toegevoegd, kan je makkelijk opdrachten op maat van je leerlingen maken. Een opdracht kan je inplannen voor al je leerlingen, voor enkele leerlingen of voor 1 leerling individueel.

Hoe werken Opdrachten in iDiddit? Veelgestelde vragen over Opdrachten

Resultaten

De resultaten van alle oefeningen, BookWidgets en opdrachten die je leerlingen digitaal hebben gemaakt, die wil je natuurlijk ook kunnen zien. En dat kan: in iDiddit heb je toegang tot een gedetailleerd dashboard waar je de vorderingen van je leerlingen op verschillende niveaus kan volgen.

 

Van hieruit kun je alle antwoorden van je leerlingen bekijken en verbeteren, op de manier die voor jou het beste werkt.

Hoe werkt het resultatendashboard in iDiddit? Veelgestelde vragen over Resultaten

Evalueren in iDiddit

COMING SOON

We werken momenteel nog hard aan de digitale toetsmodule in iDiddit.

Veelgestelde vragen over Toetsen in iDiddit

Neem contact op met jouw educatief adviseur

Onze educatief adviseurs bezorgen je graag meer informatie over iDiddit!