Op ontdekking in iDiddit

Wanneer je inlogt in iDiddit, kom je terecht op je Startpagina. Bij je Klassen zie je de methodes/boeken staan die je leerkracht samen met jou zal gebruiken.

 

Opgelet! Je moet hier ook de licentie nog voor activeren in My VAN IN. Anders heb je nog geen toegang tot de leerstof en oefeningen. Check het artikel!

 

Wat kun je allemaal doen in iDiddit? Ontdek de verschillende functionaliteiten:

 

» Mijn startpagina

» Lesmateriaal

» E-book

» Noteren

» Oefenen

» Opdrachten

» Resultaten

Mijn startpagina

Zodra je bent ingelogd in iDiddit, kom je op Mijn startpagina terecht, je overzichtspagina in het platform.

 

Onder de tab Mijn Bibliotheek zie je de methodes die je geactiveerd hebt in My VAN IN. Daar ga je niet in werken. Je leerkracht maakt hier eerst een Klas van aan, waar hij jou en je medeleerlingen aan koppelt.

 

Onder de tab Mijn klassen vind je deze klas terug. Hier ga je mee aan de slag!

 

Kort stappenplan voor leerlingen Hoe activeer ik mijn licentie?

Mijn lesmateriaal

Onder ‘Mijn lesmateriaal’ vind je alles van het boek terug, in digitale vorm en helemaal volgens de structuur van het boek. Die structuur zie je ook terug in de handige inhoudsopgave die je links van je scherm kunt openen.

 

Maar je vindt er ook meer: al het extra materiaal zoals audio, video, eigen bronnen en natuurlijk de adaptieve oefenreeksen staan meteen mee in je Lesmateriaal.

Veelgestelde vragen over Lesmateriaal

E-book

Het e-book is de digitale variant van je handboek, leerwerkschrift of werkschrift.

 

Een e-book is een digitaal boek voor de leerlingen, waarmee je kunt leren via je laptop of tablet. Je kunt in het e-book noteren, aantekeningen maken, zelf materiaal toevoegen …

 

Heb je een specifieke vraag? Dan vind je vast het antwoord bij onze veelgestelde vragen!

 

Opgelet: het bordboek werkt op exact dezelfde manier in diddit als in iDiddit. De handleiding en veelgestelde vragen gelden dus voor beide platformen.

Download de handleiding Veelgestelde vragen over het e-book

Noteren

Digitaal noteren, dat kan ook in iDiddit. Via het menu ‘Notities’ open je de notitiemodule met tekstverwerker. Zowel bij de volledige lesblokken als bij specifieke onderdelen kun je notities nemen. Deze blijven altijd bewaard en zijn extra handig voor wanneer je studeert voor een toets of examen, of zelfstandig oefeningen of opdrachten maakt.

Hoe neem ik notities in iDiddit? Veelgestelde vragen over Noteren

Oefenen

Je kunt natuurlijk naar hartenlust oefenen in iDiddit. Je leerkracht kan er ook voor kiezen om je alle oefeningen digitaal te laten maken of zal je uitleggen welke je in het boek maakt en welke in iDiddit.

 

De oefenblokken staan gewoon tussen je Lesmateriaal. Via de inhoudsopgave vind je makkelijk terug waar je moet zijn. Bovenaan in je scherm kun je ook filteren op ‘Oefeningen’, dan zie je ze geordend per hoofdstuk.

 

Je kunt elke oefenreeks zoveel keer maken als je zelf wil.

Hoe maak ik adaptieve oefeningen in iDiddit? Veelgestelde vragen over Oefenen

Opdrachten

Met het lesmateriaal, de lesblokken uit de methode of die de leerkracht zelf heeft toegevoegd, kan je leerkracht makkelijk opdrachten voor jou maken.

 

Wanneer je je Klas opent, zie je in het menu links een oranje bolletje bij ‘Opdrachten’. Klik dat menu open om je opdracht(en) te bekijken. Je ziet eerst een overzicht van de theorie en oefeningen die voor je klaarstaan. Deze kun je nu gewoon maken en indienen. In een opdracht kun je de oefening maar 1 keer maken.

Hoe maak ik een opdracht in iDiddit? Veelgestelde vragen over Opdrachten

Resultaten

De resultaten van alle oefeningen, BookWidgets en opdrachten die je digitaal hebt gemaakt, die wil je natuurlijk ook kunnen zien. En dat kan: in iDiddit heb je toegang tot een gedetailleerd dashboard waar je je vorderingen op verschillende niveaus kan volgen.

Bekijk je algemene resultaten voor een volledig boek, of duik per hoofdstuk en subhoofdstuk dieper in je prestaties. Ook de feedback van je leerkracht vind je hier terug.

Welke resultaten kan ik zien van Oefeningen in iDiddit? Welke resultaten kan ik zien van Opdrachten in iDiddit?

Neem contact op met jouw educatief adviseur

Onze educatief adviseurs bezorgen je graag meer informatie over iDiddit!