iDiddit, je les in eigen handen

Op deze pagina vind je meer info over de belangrijkste functionaliteiten van iDiddit. Aan de hand van korte filmpjes kom je te weten hoe het platform eruit ziet en hoe jij aan de slag kunt. We vullen de info stelselmatig aan, dus kom regelmatig eens kijken!

Beginnen met Mijn Startpagina en de Methodepagina

In dit onderdeel kom je meer te weten over hoe je van start gaat met iDiddit. Je ontdekt hoe Mijn Startpagina eruitziet, wat je daar kunt terugvinden, en hoe je van onze methode een eigen Klas kunt aanmaken.
Daarna ga je verder op de Methodepagina. Dat is een overzichtspagina met algemene informatie en extra materiaal bij je methode.

Vind alles terug bij Mijn lesmateriaal

Bij Mijn Lesmateriaal vind je alles van het boek terug, in digitale vorm en helemaal volgens de structuur van het boek. Maar je vind er ook meer: al het extra materiaal zoals audio, video, eigen bronnen en natuurlijk de adaptieve oefenreeksen.
 

Alle inhouden staan mooi ingedeeld in kaders of blokken, dit noemen we de lesblokken. Je hebt theorieblokken, over de hele breedte van het scherm, en oefeningen, dat zijn de kleinere blokjes.
 

Je kunt makkelijk vanuit de uitklapbare inhoudstafel navigeren naar de leerstof die je wil bekijken of behandelen. Als je een lesblok openklikt, zie je de eigenlijke lesinhoud. En die is exact dezelfde als in je boek.

Maak van onze methode, jouw methode

Je kunt onze methode volledig aanpassen naar de noden en het niveau van jouw leerlingen. Voeg eigen materiaal toe – oefeningen en theorie – verschuif of verberg bepaalde lesblokken voor je klas, of wijzig de volgorde van de hoofdstukken.

 

En dat is niet alles: je kunt ook inhouden uit andere methodes waar je een licentie op hebt, binnentrekken in je Lesmateriaal.

 
Met de filter ‘Leerlingenweergave’ zie je in één oogopslag, hoe je gepersonaliseerd Lesmateriaal er dan uitziet voor je leerlingen. Flexibiliteit troef!

Navigeer makkelijk door lesblokken & lesinhouden

Alle inhouden uit het leer(werk)boek vind je in digitale vorm terug in iDiddit. Plus de extra’s, zoals eigen materiaal, maar ook extra bronnen, audio- & videofragmenten, differentiatietrajecten, adaptieve oefenreeksen enz.
 

Navigeer eenvoudig door de lesblokken en lesinhouden en roep snel extra materiaal, de juiste didactische wenken en achtergrondinfo op. Zowel jij als je leerlingen kunnen aantekeningen maken.

Oefeningen en adaptieve oefenreeksen

Je leerlingen kunnen natuurlijk ook naar hartenlust oefenen in iDiddit. Afhankelijk van de methode en het jaar zal je heel wat gevarieerde, gesloten oefenvormen kunnen inzetten, net als open vragen (met modelantwoord).

 

Adaptieve oefenreeksen zijn reeksen van telkens een aantal opdrachten waarbij je leerlingen op hun niveau oefenen. Ze starten op basisniveau. Beantwoorden ze 2 vragen niet correct, gaan ze verder op remediëringsniveau. Beantwoorden ze 2 vragen correct, gaan ze terug naar basisniveau, of van basisniveau naar verdieping.

Laat je leerlingen gestructureerd noteren

Digitaal noteren, dat kan ook in iDiddit. Via het menu ‘Notities’ open je de notitiemodule met tekstverwerker. Zowel bij de volledige lesblokken als bij specifieke onderdelen kun je notities nemen. Deze blijven altijd bewaard en zijn extra handig voor de leerlingen wanneer ze studeren voor een toets of examen, of zelfstandig oefeningen of opdrachten maken.

Maak opdrachten en leerpaden aan

Met het lesmateriaal, de lesblokken uit de methode of die je zelf hebt toegevoegd, kan je makkelijk leerpaden op maat van je leerlingen maken. Een opdracht kan je inplannen voor al je leerlingen, voor enkele leerlingen of voor 1 leerling individueel.

Volg de vorderingen van je leerlingen in het Resultatenoverzicht

De resultaten van alle oefeningen, opdrachten, maar ook van toetsen die je leerlingen digitaal hebben gemaakt, die wil je natuurlijk ook kunnen zien. En dat kan: in iDiddit heb je toegang tot een gedetailleerd dashboard waar je de vorderingen van je leerlingen op verschillende niveaus kan volgen.
 

Van hieruit kun je alle antwoorden van je leerlingen bekijken en verbeteren, op de manier die voor jou het beste werkt.

Stuur bij met automatische remediëring

Wanneer je leerlingen een toets hebben gemaakt, kan je vanuit de toetsresultaten in één oogopslag zien welke leerlingen goed of net minder goed hebben gescoord. Daar stelt iDiddit dan meteen ook een automatische remediëringsopdracht voor. De suggesties kun jij nog aanpassen en vervolgens gaan de leerlingen in kwestie nog wat verder oefenen.

 

Al onze leerinhouden worden gekoppeld aan de te behandelen minimum- en leerplandoelen, dus jij ziet op welke doelen je leerlingen nog oefening nodig hebben.

Ben je benieuwd naar meer?

Wil je graag weten wat je nog allemaal kunt doen met iDiddit? En wanneer je met iDiddit kunt starten?

 

Bekijk zeker onze pagina met Veelgestelde vragen. Daar vind je ook een handige methodewijzer.

Veelgestelde vragen Lees meer over iDiddit

Dit is een game changer voor mij. De vrijheid en autonomie die dit platform biedt maakt het mogelijk om eigen materiaal en een eigen lesopbouw te combineren met kant-en-klaar materiaal van de uitgeverij.

Leerkracht Nederlands en Duits, Sint-Pauluscollege Wevelgem

Infosessies secundair onderwijs - presentatie iDiddit

Neem contact op met jouw educatief adviseur.

Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!

Bekijk de teaser video
Bekijk de product video